Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) сигнализира с отворено

...
Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) сигнализира с отворено
Коментари Харесай

УНСС сигнализира, че е заплашен от фалит

Университетът за национално и международно стопанство (УНСС) алармира с отворено писмо до медиите, че е застрашен от фактическа несъстоятелност.

Причината се крие в обещани, само че неизплатени средства в размер на 15 милиона лв. от страната в лицето на Министерство на финансите и Министерство на образованието и науката, с които трябваше да бъде построен нов корпус.

Изграждането му стартира през 2016 година след извоюван конкурс за 4,5 милиона лв. европейски финансиране по Оперативна стратегия " Региони в напредък ". Министерството на финансите дава обещание 7,5 милиона лв. съфинансиране, а Министерство на образованието - също 7,5 милиона лв., разпределени на равни траншове за три години. Изграждането на новия корпус, което трябваше да завърши през юни т.г., бе спряно през 2017 година поради липса на средства.

От УНСС декларират, че са алармирали още в края на 2017 година, само че отговор от институциите няма.

На 16 април 2019 година изпълнителят на плана е отправил покана за непринудено осъществяване на настоящите отговорности по плана от страна на УНСС. От университета показват, че сметките могат да бъдат запорирани, което ще докара до прекъсване на изплащането на стипендиите и помощите на студентите и докторантите, на заплатите на преподавателите и чиновниците.

От УНСС упорстват да се обезпечат нужните спомагателни средства за осъществяването на плана в размер на 10,3 милиона лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР