Университетът в Оксфорд и AstraZeneca станаха първите производители на ваксини

...
Университетът в Оксфорд и AstraZeneca станаха първите производители на ваксини
Коментари Харесай

Ясни са официалните резултати от тестовете на ваксината на AstraZeneca

Университетът в Оксфорд и AstraZeneca станаха първите производители на ваксини за Covid-19, които разгласиха резултатите от клиничните изпитвания на последния стадий в научно списание, заяви Агенция Франс Прес. Така те почистиха основното затруднение в световната конкуренция за създаване на безвредни и ефикасни медикаменти за новия, написа БГНЕС.
Проучването, оповестено в уважаваното здравно списание " The Lancet “, удостоверява, че имунизацията работи приблизително в 70% от случаите, с резултатност от 62% за тези, които са получили две цялостни дози, и от 90% при тези, които са получили половината от цялостна доза. Това са " първите цялостни рецензирани резултати за резултатност ", оповестени за ваксина против Covid-19, разгласи " The Lancet “.
 Безопасна ли е имунизацията на Пфайзер и раздавани ли са подкупи от компанията? Безопасна ли е имунизацията на Пфайзер и раздавани ли са подкупи от компанията?
Англия стана първата страна в света, която стартира да употребява новаторската ваксина на Пфайзер (Pfizer) и немската компания...
Тази ваксина се създава от молекулярни биолози и лекари от Националния здравен институт на Съединени американски щати и Оксфордския университет, водени от Сара Гилбърт. Основата за нея е вирусната ваксина ChAdOx1-MERS, която английски учени сътвориха за битка с близкоизточната тресчица MERS, непосредствен родственик на новия вид ковид SARS-CoV-2.
Тази ваксина е тествана в доста страни. В новата публикация учените разгласиха резултатите от опити, извършени в Бразилия, Южна Африка и Англия през последните шест месеца - от края на април до ноември тази година. Общо в опита са взели участие 23 700 души. Половината от тях са получили две дози от същинската ваксина, а другата половина са получили плацебо или ваксина против менингит. Учените следили здравето на доброволците както по време на самата имунизация, по този начин и през идващите три месеца след нея.
" Доказахме, че аденовирусната ваксина против ковид, чиито аналози се употребяват за отбрана на други болести от 2009 година, е високо ефикасна и може да се употребява за битка с епидемията ", сподели Гилбърт. Оказва се, че негативни странични резултати от приемането на AZD1222 се появяват единствено при трима участници в опита. В същото време по-голямата част от доброволците са придобили имунитет против новия вид ковид.
Все отново остава неразбираемо какъв брой дълго продължава отбраната против COVID-19. Учените се надяват, че по-нататъшните наблюдения върху здравето на участниците в третата фаза на клиничните изпитвания ще им оказват помощ да схванат какъв брой бързо антителата изчезват от тялото на имунизираните хора и дали това се случва по принцип.
 Американският регулатор удостовери успеваемостта на имунизацията на Pfizer и BioNTech Американският регулатор удостовери успеваемостта на имунизацията на Pfizer и BioNTech
Федералното ръководство за надзор на храните и медикаментите удостовери декларираната успеваемост от 95 % на двукомпонентната ваксина, р...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР