Университет Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас ще бъде партньор

...
Университет Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас ще бъде партньор
Коментари Харесай

И Бургас в Европейското първенство по киберсигурност

Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас ще бъде сътрудник на Европейското състезание по киберсигурност (ECSC). Това еежегодно събитие, проведено от ENISA (Агенция на Европейския съюз за киберсигурност), което обединявамладите хора. Целта е да се насърчи идващото потомство експерти в киберсигурността да развият своите умения и познания и да сътвори платформа за тях да работят в мрежа.

ECSC е отворена за възпитаници и младежи на възраст сред 14 и 25 години, които се интересуват от киберсигурност. Участниците са разграничени в две категории 14 до 20 година и 21 до 25 година Всеки тим се образува от най-много 5 възрастни (на възраст сред 21–25 г.), без ограничавания в броя на юношите (на възраст сред 14 и 20 г.). Отборът може да се състои от най-много 10 участници, които би трябвало да имат българско поданство.

Участниците се избират въз основата на механически умения иинтересив региона на киберсигурността.

А ндопълнение към надпреварите, ECSC предлага също набор от благоприятни условия за образование и обучение на участниците.

Cyber Security Challenge Bulgaria (CSCB) е национална самодейност в България подкрепена от ENISA и Министерство на електронното ръководство. Целта на самодейността е да провежда годишно квалификационни надпревари в страната, с цел да избере най-хубавите десетима младежи, които да съставляват България на ECSC.

Първият квалификационен рунд за България ще бъде на 18-19 март.

Всеки от Област Бургас, който дава отговор на изброените нагоре условия може да се запише през този линк:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiY7bPk3w85OWNE4B5thpAbZJJLTuWJ-jNG0r6DNVseQCZng/viewform?usp=sf_link
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР