Университет няма как да създаде диагностична лаборатория за тестване на

...
Университет няма как да създаде диагностична лаборатория за тестване на
Коментари Харесай

Лаборатория за тестване на коронавирус в Пловдив - от 8 април най-рано

Университет няма по какъв начин да сътвори диагностична лаборатория за тестване на ковид (COVID-19) без решение на управляващите. Това съобщи ректорът на Медицинския университет Мариана Мурджева, съгласно която лабораторията може да проработи най-рано към 8 април.
Мурджева съобщи пред Нова телевизия, че директно отговорно е управлението на университетската болница „ Св. Георги ”. Ректорът изрично съобщи, че трябват апарати за PCR за диагностика – университетът има инсталация, само че тя е друга и за нея няма китове. „ Очакваме инсталация да пристигна идната седмица ”, добави Мурджева.
В рамките на деня ще може да се обработват 30 проби, само че това зависи и от броя експерти.
Беше конкретизирано, че Георги Гергов е дарил 300 000 лв. за лабораторията. Ще има два екипа за работа, като по думите на ректора „ някои от тях са готови ”.
Същевременно български лекар-анестезиолог от Плевен, работещ в провинция Бранденбург, развиването на заболяването в комплицирани случаи е следното – първите 6 дни признаците са леки, след това следва влизане в болница, а към десетия ден се постанова влизане в интензивно поделение и интубация, тъй като 30% от болните имат проблеми със сърцето, бъбречна непълнота. Интубацията в действителност съставлява слагане в изкуствена кома. А лекарят прибавя, че татко му също е анестезиолог и работи в Плевен, само че има сърдечни проблеми. И прецизира, че е сигурен, че татко му постоянно е давал образец и здравословните му проблеми няма да го спрат да работи.
Още: " Противоречиви данни за болните от ковид в Китай повдигат въпроси "
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР