Универсалната диета за добро здраве и външен вид налага да

...
Универсалната диета за добро здраве и външен вид налага да
Коментари Харесай

Ужас! Почти четвърт милион българчета са със затлъстяване

Универсалната диета за положително здраве и външен тип постанова да се натъртва на зърнено-житните и бобовите храни, както и на зеленчуците и плодовете, следвани от млякото, млечните артикули, яйцата и ядките. Това сподели лекар Цветанка Терзиева, шеф на Клиниката по ендокринология в болница „ Софиямед “, пред БНР. Сред месните произведения лекарката предлага да се употребяват най-вече риба, пилешко и пуешко месо. Според нея измежду храните, които би трябвало да бъдат редуцирани, без значение от сезона, са мазнините, изключително животинските, и продуктите, съдържащи кристална захар.

Най-големият зложелател на диетите: 10 храни, които забравяме, че сме яли - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Те би трябвало да се използват не всекидневно и в доста лимитирани количества, безапелационна е лекарката.

Д-р Терзиева цитира изследване, извършено под егидата на Световната здравна организация, съгласно което в България почти 225 хиляди деца са със затлъстяване и по този индикатор страната ни е на 5 място в Европа.

За децата е доста потребно да одобряват протеини и плодове в безкрайно количество, счита началникът на Клиниката по ендокринология в „ Софиямед “. Според лекар Терзиева в детска възраст захарта не е толкоз нездравословна колкото при възрастните, само че: „ Вие изграждате избран хранителен режим на това дете. Затова ограничавайте до най-много храните, съдържащи захар “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР