УНИЦЕФ, в партньорство с Министерството на образованието и науката и

...
УНИЦЕФ, в партньорство с Министерството на образованието и науката и
Коментари Харесай

УНИЦЕФ започва кампанията Образование за всяко дете - slava.bg

УНИЦЕФ, в партньорство с Министерството на образованието и науката и Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение (РЦПППО) – София град, стартира акция в поддръжка на приобщаващото онлайн обучение на деца с увреждания.

Въпреки всички положени старания до този миг в страната, децата с увреждания не престават да са най-изключените от образованието. Промените, наложени поради COVID-19 в допълнение усложниха обстановката. Според оценката на Регионалните центрове за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение, едно от пет деца не получава спомагателна поддръжка, и по този начин на процедура рискува да остане отвън просветителния развой.

Решението:

Специалистите и ресурсните учители, работещи с деца с увреждания, ясно идентифицираха потребността от спомагателна онлайн поддръжка както за децата, по този начин и за самите преподаватели и родители. В отговор на тази потребност, УНИЦЕФ, дружно със своите сътрудници, ще създаде първата по рода си в страната цифрова просветителна платформа, която ще направи просветителния развой по-достъпен за самите деца. Тя ще усъвършенства и работата на всички, които поддържат детето – експерти, учители, родители, като с изключение на нужните материали, ще им помогне да бъдат свързани в този развой. Средствата за основаване на платформата ще бъдат набрани посредством застъпническата и фондонабирателна акция „ Образование за всяко дете “.

Нашите сътрудници:

Лице на акцията е актрисата Елена Петрова, която от през днешния ден към този момент е оповестена и за Национален дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ. Владимир Ампов-Графа, дълготраен дипломат на Детския фонд на Организация на обединените нации също поддържа акцията.

Официален медиен сътрудник на „ Образование за всяко дете “ е Българската национална телевизия. Кампанията е подкрепена от БГ радио и Радио City, от списанията EVA и Grazia, онлайн порталите Момичетата от града, ViewSofia, Capital.bg, както и рекламна група Net Info и уебсайтовете на Elle България и National Geographic България.

Цел на просветителната платформа:

Основната цел на платформата е да даде приспособени за характерните потребности на децата просветителни запаси, които да бъдат събрани на едно място – нещо, което до този миг липсва в страната. Учителите и родителите също ще бъдат подкрепени с голям брой потребни материали, като в допълнение те ще бъдат подкрепени от експерти и посредством чат в действително време. Така онлайн образованието ще стане доста по-достъпно за децата със специфични потребности и ще понижи тяхното равнище на изолираност.

УНИЦЕФ ще включи в създаването на платформата експерти, учители и родители, с цел да бъдат разпознати най-добре съответните потребности на децата. Изграждането на платформата ще се реализира на няколко стадия, като през летния интервал следва техническото отделяне на цифровото пространство, основаването и качването на образователните материали. Амбицията на УНИЦЕФ е платформата да проработи през есента на 2020 година

„ УНИЦЕФ има вяра, че всяко дете, без значение дали има увреждане или не, има право на обучение, което напълно предизвиква неговия капацитет. В актуалната обстановка се задействаха разнообразни разновидности за отдалечено образование, в това число онлайн преподаване, цифров достъп до образователни материали, телевизионни уроци. Някои групи уязвими деца обаче, в това число и тези с увреждания, нямат достъп до тези благоприятни условия. Това може да се дължи на разнообразни аргументи, само че най-много тъй като образователните запаси на отдалеченото образование не са съобразени с техните характерни потребности. Трябва да се уверим, че няма изключения и нито едно дете не е забравено “, съобщи доктор Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР