УНИЦЕФ съдейства на България за подпомагането грижата на децата. Социалният

...
УНИЦЕФ съдейства на България за подпомагането грижата на децата. Социалният
Коментари Харесай

УНИЦЕФ помага на България в грижата за децата

УНИЦЕФ спомага на България за подпомагането грижата на децата. Социалният министър Бисер Петков беседва през днешния ден с представителя на организацията за България Мария Хесус Конде.

Двете страни разискаха плана на програмния документ за партньорство сред УНИЦЕФ и държавното управление на България за интервала 2018-2022 година. Министър Петков даде висока оценка на съдействието с УНИЦЕФ на районно и национално равнище и приноса на организацията за подобряването на закрилата на децата в България. Той акцентира, че измежду целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е тематиката за ранното детско развиване.

"Убеден съм, че сполучливото ни партньорство за усъвършенстването на тези политики ще продължи ", сподели министър Петков.

"В последните години България означи изключителни достижения в промените в грижата за деца. Оценяваме напъните за основаване на услуги, които обезпечават различна грижа в близка до фамилната среда ", сподели Мария Конде и увери, че поддръжката на УНИЦЕФ за България в тази сфера ще продължи.

По време на срещата беше разисквана промяната в региона на детското правораздаване и продължаването на напъните за насърчаване на мрежа от услуги за предварителна защита на отделянето на деца от фамилна среда. Сред акцентите в диалога беше и подготовката за идното посещаване в България на районния шеф на УНИЦЕФ за Централна и Източна Европа Афшан Кан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР