УНИЦЕФ организира първия по рода си Месец на родителите от

...
УНИЦЕФ организира първия по рода си Месец на родителите от
Коментари Харесай

УНИЦЕФ започва кампания "Месец на родителите"

УНИЦЕФ провежда първия по рода си " Месец на родителите " от 1 юни, който с изключение на ден на детето в България е и Световен ден на родителите, оповестява пресцентърът на организацията на Организация на обединените нации за децата. В България лице на акцията е актрисата Елена Петрова.

През интервала на акцията ще бъдат популяризира голям брой материали в поддръжка на родителите – видеа със препоръки на експерти по ранна грижа; истории на родители, разказващи за насладите, само че и за провокациите, пред които се изправят.

В тях са включени и послания на известни персони, които се застъпват за потребността от поддръжка към родителите – от по-добри политики на държавните управления, насочени към фамилията, през нуждата работодателите да обезпечат по-гъвкаво работно време за родителите на дребни деца до построяването на цялостна социална поддръжка и взаимност към родителите като най-значимите възрастни в живота на детето.

Глобалният дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ футболистът Дейвид Бекъм, който е татко на 4 деца, подчертава върху обстоятелството, че за от ден на ден родители е мъчно да балансират сред специалността си и грижата за децата. А точно тя е най-важната основа за пълноценното развиване на всяко дете.

Посланието на УНИЦЕФ е, че фамилията е най-хубавата среда за израстване и развъждане на всяко дете, а поддръжката за децата наложително минава и през поддръжка на неговите родители. В България се слага фокус и върху напъните и компликациите на родителите на деца с увреждания, които се борят да дават обективен късмет за развиване на децата си. Организацията има за цел да реализира разговор с институциите, неправителствените организации, медиите, бизнеса за използването на политики и цялостна поддръжка към фамилиите. Целта е да се изградят положителни настройки, взаимност и емпатия, в това число към по-уязвимите деца и родители, означават уредниците на акцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР