УНИЦЕФ алармира, че светът е изправен пред криза в образованието

...
УНИЦЕФ алармира, че светът е изправен пред криза в образованието
Коментари Харесай

77 милиона деца са прекарали 18 месеца извън класните стаи

УНИЦЕФ сигнализира, че светът е изправен пред рецесия в образованието заради пандемията, която остави близо 77 милиона деца отвън класната стая през последните 18 месеца, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

УНИЦЕФ алегорично реши да затвори за 18 часа своите сметки в обществените мрежи, с цел да насочи апел към интернационалната общественост да отвори класните стаи. Заради коронавирусната пандемия редица страни по света през последните месеци взеха решение да се учи онлайн, което нанася огромни вреди в процеса на обучение на децата.

За УНИЦЕФ правото да върви на учебно заведение е от главно значение за развиването, сигурността и благосъстоянието на всяко дете. И въпреки всичко в прекалено много страни класните стаи остават затворени, до момента в който обществените събирания не престават да се организират в заведения за хранене, салони и фитнес зали, показва организацията на Организация на обединените нации. По последни данни все още 117 страни по света са отворили учебните заведения си. В това число попада и България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР