United Technologies се съгласи вчера да комбинира своя бизнес с

...
United Technologies се съгласи вчера да комбинира своя бизнес с
Коментари Харесай

Авиационни компании се сливат, за да създадат гигант в отбранителната индустрия в САЩ

United Technologies се съгласи през вчерашния ден да комбинира своя бизнес с американската компания Raytheon и да сътвори нова компания на стойност към 121 милиарда $, коeто ще бъде най-голямото обединение в бранша, оповестява Ройтерс.

Сделката ще преструктурира конкурентния пейзаж посредством образуване на конгломерат, който обгръща комерсиалната авиация и публичните поръчки за защита. United Technologies предлага най-вече произвеждане на търговски самолети с електроника, връзки и друго съоръжение, до момента в който Raytheon доставя главно на американското държавно управление военни самолети и ракетно съоръжение.

Докато United Technologies и Raytheon имат някои общи клиенти, тяхното припокриване на бизнеса е лимитирано, мотив, който фирмите имат намерение да вземат поради, откакто антитръстовите регулатори на Съединени американски щати стартират да преглеждат сливането.

Двете огромни производители на търговски самолети, Boeing и Airbus, както и Пентагонът, са известни с това, че употребяват забележителната си покупателна дарба, с цел да търсят отстъпки от своите снабдители и може да не одобряват евентуално понижаване на конкуренцията сред тях.

Когато United Technologies отхвърли предлагането за придобиване от Honeywell International през 2016 година, основният изпълнителен шеф на United Technologies Грег Хейес оправдава решението частично, като предвижда, че Boeing и Airbus в никакъв случай няма да одобряват снабдител, който да „ построи самолета от върха до опашката “.

От United Technologies оповестиха, че компанията би трябвало да се концентрира върху своя бизнес в галактическия бранш посредством придобиването на Rockwell Collins, което беше приключено през 2018 година, и бизнеса на моторите Pratt & Whitney.

Акционерите на United Technologies ще имат към 57% от комбинирания бизнес, наименуван Raytheon Technologies Corporation, който ще бъде управителен от Hayes. Акционерите на Raytheon ще имат оставащия дял, а изпълнителният шеф на Raytheon Том Кенеди ще бъде определен за изпълнителен шеф. Дружествата договориха изискванията за няколко месеца, съгласно източник, изискал анонимност.

Сделката е структурирана по този начин, че нито един акционер на двете сдружения няма да получи награда. United Technologies и Raytheon имат пазарна капитализация надлежно от 114 милиарда $ и 52 милиарда $.

Очаква се договорката да завърши през първата половина на 2020 година Предвижда се новосъздадената компания да върне сред 18 и 20 милиарда $ на акционерите през първите три години след приключването на договорката. Новата компания също ще поеме към 26 милиарда $ чист дълг.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР