United Group, водещият телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа

...
United Group, водещият телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа
Коментари Харесай

United Group, собственост на BC Partners, придобива VIVACOM

United Group, водещият телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа бе определен да придобие VIVACOM, най-големият телеком оператор в България. Официално известие за това има на уеб страницата на компанията.

Това придобиване е втора огромна договорка за United Group след придобиването им през март 2019г. от BCPartners, основан в Лондон и Ню Йорк, което се смята за една от най-големите покупко-продажби в района.

Придобиването ще форсира растежа на UnitedGroup, ще разшири географското ѝ наличие и ще затвърди позицията на компанията като водач в телеком промишлеността в Югоизточна Европа. Към момента UnitedGroup развива активността си в 6 страни в района.

VIVACOM обезпечава услуги на над 1,8 милиона консуматори. Компанията е първият исторически телеком оператор в страната, а сега предлага новаторски услуги като оптичен широколентов интернет, мобилни връзки, IPTV както на частни, по този начин и на бизнес клиенти.

Очаква се договорката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 година, когато бъдат получени всички нужни регулаторни утвърждения. Придобиването ще бъде финансирано посредством композиция от нов заем и лични средства от UnitedGroup.

Виктория Боклаг (VictoriyaBoklag), основен изпълнителен шеф на UnitedGroup: “VIVACOM е добре ръководена компания, със мощен мениджмънт и аз съм разчувствана от опциите пред нас да изградим още по-силен бизнес.

България е прелъстителен пазар и това придобиване ще ни помогне да диверсифицираме още повече Групата. UnitedGroup има доста добър опит в придобиването и сполучливото консолидиране на бизнеси, учреден на повече от 100 придобивания, които сме създали от старта на компанията си до момента. “

Никос Статополус (NikosStathopoulos), сътрудник в BCPartnersкоментира: “Когато взехме решение да влагаме в UnitedGroup, идентифицирахме техния бизнес модел, технология и районно водачество като основни фактори за реализиране на натурален напредък, заздравен от придобиване и консолидиране на локални компании.

С придобиването на динамичен оператор като VIVACOM се радваме, че навлизаме на възходящ пазар и витална стопанска система, което ще ни помогне да разтеглим географското си покритие в Европа.”

Спас Русев, ръководител на надзорния съвет на VIVACOM, съобщи: „ Тази договорка е огромен триумф и голяма опция за VIVACOM, клиентите ѝ и генерално за България. Благодарение на напъните на всички ни, VIVACOM се трансформира в един от най-успешните телекоми в Европа.

А в този момент посреща като свои нови акционери един от най-успешните международни вложители със доста наличие в Европа и Северна Америка - BCPartners. VIVACOM ще има основна роля в бъдещото развиване на UnitedGroup, тяхната районна софтуерна и медийна платформа.”

Lazard взе участие в договорката като финансов консултант на продавача, а CMS – като негов юридически съветник. Citigroup и LionTree взе участие като финансов консултант на UnitedGroup, а PaulWeiss – като негов юридически съветник.

United Group, основан в Амстердам, е водещият самостоятелен снабдител на телекомуникационни и медийни услуги за Югоизточна Европа. Благодарение на обилни вложения в цифрова инфраструктура, наличие и лични технологии, компанията обезпечава водещи за пазара услуги на клиенти в целия район.

През последните 18 години UnitedGroup уголемява наличието си както посредством натурален напредък, по този начин и посредством придобивания на други компании. Към момента оперира с над 4 400 чиновници и обезпечава услуги на повече от 1 800 000 семейства.

BCPartners е водеща интернационална капиталова компания с над €22 милиарда активи под формата на ръководство на скъпи бумаги, частни заеми и недвижима благосъстоятелност.

Основана през 1986 година, компанията е имала основна роля в развиването на европейския пазар на придобивания в продължение на 3 десетилетия. В момента BCPartners реализира своята активност на пазара посредством интегриран екип от офисите си в Европа и Северна Америка.

От самото си основаване BCPartnersPrivateEquity е финализирала 111 вложения в компании с обща стойност от над €135 милиарда и сега влага в десетия си фонд). За повече информация посетете: www.bcpartners.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР