Унищожителното въздействие на глобалното затопляне, което заплашва човечеството е ответен

...
Унищожителното въздействие на глобалното затопляне, което заплашва човечеството е ответен
Коментари Харесай

Гутериш: Човечеството е във война с планетата и сега планетата отвръща на удара

Унищожителното влияние на световното стопляне, което заплашва човечеството е ответен удар от природата, която е застрашена. Това съобщи преди Международната конференция за климата в Мадрид генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, представен от Агенция Франс Прес.

 © БГНЕС
„ В продължение на десетилетия човечеството е във война с планетата и в този момент планетата отвръща на удара ”, съобщи той, отчитайки " извънредно несъответстващите " старания на огромните международни стопански системи за ограничение на въглеродните излъчвания.

" Трябва да спрем войната против природата и науката ни споделя, че можем да го създадем. "

Гутериш загатна отчет на Организация на обединените нации, който ще бъде оповестен след няколко дни, потвърждаващ, че последните пет години са най-топлите откогато се води сходна статистика, като 2019 година евентуално ще бъде втората най-гореща в историята.

" Бедствията, свързани с климата, стават все по-чести, по-смъртоносни, по-разрушителни ", сподели той в навечерието на конференцията за климата на 196-те международни народи COP25 в Мадрид.

Всяка година замърсяването на въздуха, обвързвано с изменението на климата, убива седем милиона души, означи Гутериш и добави, че човешкото здраве и продоволствената сигурност са сложени в риск.

Коментарите на шефа на Организация на обединените нации бяха ясно ориентирани към шепата страни, виновни за повече от половината от световните излъчвания на парникови газове, макар че той не ги назова по име.

Президентът Доналд Тръмп даде ход на развой, който ще накара Съединени американски щати да се отдръпват от Парижкото съглашение за климата до края на годината, а други огромни замърсители - Китай, Индия, Русия и Бразилия - дадоха неохотни индикации, че ще се задълбочат своите задължения.

Гутериш съобщи, че Европейският съюз има градивна роля, акцентирайки, че 28-членният блок може да поведе света към световна стопанска система с нулево замърсяване до 2050 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР