Унищожаването на т.нар. дъждовни гори в бразилска Амазония през тази

...
Унищожаването на т.нар. дъждовни гори в бразилска Амазония през тази
Коментари Харесай

Обезлесяването в бразилска Амазония е достигнало рекордно годишно равнище

Унищожаването на така наречен дъждовни гори в бразилска Амазония през тази година е достигнало връхна точка за последните 10 и повече години. Това сочат данни на бразилската организация за галактически проучвания, огласени през днешния ден и представени от Ройтерс.
 

Според организацията за 12-те месеца до юли 2019 година обезлесяването е обхванало 9752 квадратни километра, покачване от 29,5 на 100. По-голямата част от този интервал съответствува с ръководството на десния президент Жаир Болсонаро, който е благосклонен към икономическото развиване на Амазония.
Това е най-високото годишно ниво в обезлесяването на обширната област от 2009 година насам, което ускорява натиска за промени в екологичната политика на администрацията на президента.

В коментар за огласените през днешния ден данни министърът на околната среда Рикардо Салес сподели пред кореспонденти, че държавното управление ще предприеме против увеличаващото се обезлесяване редица ограничения, включително силови, подкрепени от сателитни фотоси с висока резолюция.

Той добави, че ще се срещне с губернаторите на щатите в Амазония, с цел да обсъдят тактиката за битка с казуса. По думите му новите цифри демонстрират, че е нужна нова тактика за устойчивото икономическо развиване на Амазония./ Българска телеграфна агенция

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР