Унищожаването на руските кораби показва, че ерата на руското господство

...
Унищожаването на руските кораби показва, че ерата на руското господство
Коментари Харесай

Киев обяви края на руската доминация в Черно море

Унищожаването на съветските кораби демонстрира, че ерата на съветското владичество в Черно море е към своя край.

" Потъването на крайцера " Москва " през април 2022 година символизира началото на края на съветското наличие в Черно море. Днешните събития са разумно продължение на края на тази глава от историята ", написа в " Телеграм " Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента.

Според него Русия не е в положение да извърши обсада на украинските пристанища и действително да управлява акваторията. Руската федерация се опита да скрие това, демонстрирайки " съветското безумство " - типичен ракетен гнет.

" Днешните събития ни споделят едно: ерата на господството на Русия в Черно море завърши. Краят не е точка, а развой и този раздел ще бъде написан още известно време. Какъв е обаче неговият край ще бъде към този момент е ясно на безусловно всички ", добави той. Днес за всички страни от Черноморския басейн е ясно: съветският цар е чисто гол. Оказвайки се неспособна да извърши обсада на украинските пристанища и действително да управлява акваторията, Русия се опита да скрие (предимно от личната си общественост) своята некадърност , демонстрирайки " съветската полуда " - типичен ракетен гнет.

Подоляк засегна и   " неутралните " страни, които употребяват пристанищата на Руската федерация за експорт на сила.

" Неутралността " постоянно коства скъпо. Кой знае какво щеше да стане, в случай че тези страни бяха заели по-активна гражданска позиция, в частност по въпроса за съветското зърнено изнудване. Историята обаче не знае конвенционален път ", заключи той.
 Медведев заплаши Украйна с
Медведев заплаши Украйна с " екологична злополука "

Москва ще нанесе още удари против украински пристанища, загатна Медведев

Припомняме, че Русия предстоящо реагира яростно на последните събития. 

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в събота загатна, че Москва ще нанесе още удари против украински пристанища в отговор на офанзивите на Киев против съветски кораби в Черно море и заплаши да докара Украйна до " екологична злополука ".

" Мръсниците и изродите схващат единствено от свирепост и мощ. Явно ударите по Одеса, както Измаил и други места не им бяха задоволителни ", написа Медведев в телеграм канала си.

По-късно формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова също се опълчи на " терористичните офанзиви в Киев ", като съобщи, че те няма да останат без отговор от страна на Русия.

" Не може да има опрощение за сходни безчовечен дейности, те няма да останат без отговор, техните създатели и причинители неизбежно ще бъдат осъдени ", сподели дипломатът.

Русия изрично осъжда тази терористична офанзива, която заплаши освен гибелта на екипажа, само че и носи опасността от огромна екологична злополука, акцентира Захарова. Тя е възмутена, че Киевският режим не трябва наказан от Запада и интернационалните организации. Украйна интензивно употребява нови терористични способи, този път в Черно море, посочи още Захарова.

Официалният представител на съветското външно министерство обърна внимание на обстоятелството, че Службата за сигурност на Украйна фактически е поела отговорността за офанзивата.

Реакцията идва, откакто украински морски дрон нападна съветски боен транспортен съд в пристанището на Новоросийск през нощта на 3 против 4 август. Повод за заканите на Медведев се трансформира и последната офанзива на Украйна от тази нощ против танкер покрай Крим.

През последните седмици Русия нападна черноморското пристанище Одеса, където е щабът на украинския флот, и Измаил, основното вътрешно пристанище на Украйна през река Дунав от Румъния, увреждайки пристанищната инфраструктура и зърнените уреди.

Москва, която предишния месец се отдръпна от договорката, която позволяваше на Украйна безвредно да изнася зърното си през Черно море, стартира офанзивите по пристанищата след украински удар по моста, който свързва Русия с Крим.
 Руски танкер е развален при офанзивата с дрон в Керченския проток Обновена
Руски танкер е развален при офанзивата с дрон в Керченския проток

Кримският мост и фериботният превоз са били спрени за няколко часа

Организацията на обединените народи и някои западни и африкански страни приканиха Русия да се върне към договорката за зърно. Москва обаче съобщи, че ще го направи единствено в случай че и когато бъде изпълнено съглашение, предопределено да улесни износа на съветско зърно и торове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР