Unilever ще отдели своето подразделение за сладолед и ще съкрати

...
Unilever ще отдели своето подразделение за сладолед и ще съкрати
Коментари Харесай

Unilever отделя бизнеса си със сладолед и съкращава 7500 човека

Unilever ще отдели своето поделение за сладолед и ще редуцира 7500 работни места. Това е част от програмата на компанията за редуциране на разноски, предава Reuters.

Инвеститорите приветстваха проекта, изпращайки акциите на Unilever, една от най-големите компании за потребителски артикули в света, с близо 6% нагоре.

Отделянето ще стартира неотложно и се чака да завърши до края на 2025 година, оповестиха от листната на борсата в Лондон компания. Бизнесът със сладолед е „ в развой на пренасяне в обособен централен офис в Амстердам “, само че основният изпълнителен шеф Хайн Шумахер сподели по време на диалог с публицисти, че е „ отворен за варианти “ по отношение на това на коя борса да бъде листнат.

Планът беше приветстван от фонда на деятеля вложител и член на борда Нелсън Пелц и от огромния акционер Aviva.

Unilever съобщи, че има за цел да обезпечи едноцифрен растеж на продажбите и умерено усъвършенстване на маржа след отделянето. Бизнесът със сладолед съставлява към 16% от световните продажби на Unilever, а в някои страни способства с към 40%.

Групата, която продава известните марки сладолед Magnum, Ben & Jerry`s, сапуните Dove и Marmite и подправките на Hellmann, започва и стратегия за икономисване на разноски за към 800 милиона евро през идващите три години. Предложените промени ще обиден към 7500 работни места в международен мащаб, най-вече основани в офиси, като общите разноски за преструктуриране се чака да бъдат към 1.2% от общия оборот за интервала.

Съкращенията ще обиден към 5.9% от работната мощ на Unilever, която наброява общо към 128 000 души.

Ние преглеждаме цялата организация, тъй че в нашия централен офис, корпоративния център, както и в координационните точки на бизнес групите, както и в бизнес звената в страните “, сподели Шумахер.

Той обаче не посочи кои райони ще бъдат наранени най-силно посредством съкращения на работни места.

В България Unilever оперира с две сдружения – „ Юниливър България “ и „ Юниливър Айс Крийм България “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР