УниКредит Булбанк ще подкрепи своите доставчици на продукти и услуги

...
УниКредит Булбанк ще подкрепи своите доставчици на продукти и услуги
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк ускорява плащанията към своите контрагенти

УниКредит Булбанк ще поддържа своите снабдители на артикули и услуги като в допълнение редуцира периода, в който прави заплащанията си по фактури. Това доста ще форсира платежния цикъл и ще подсигурява, че заплащанията се правят по-бързо от общоприетите договорни условия от сред 15 и 60 дни. Ускоряването на заплащанията ще подкрепи в допълнение бизнеса на доставчиците на банката в ръководството на оборотния им капитал.

„ Това е следващата стъпка, която подхващаме като виновен корпоративен жител, с цел да подпомогнем оправянето с последствията от рецесията, провокирана от COVID-19. Ние работим непрекъснато да приспособяваме процесите в банката към новото обикновено и това важи и за заплащанията към снабдители, които се стремим да изпълняваме допустимо по-бързо, макар новите условия за работа. Придвижвайки заплащанията, ние прибавяме ликвидност към действителната стопанска система в миг, когато това има огромно значение. Както постоянно до момента, желаеме да действаме като благонадежден сътрудник на нашите снабдители и ще ги насърчаваме да работят по сходен метод във връзка с техните лични вериги за доставки “, разяснява Теодора Петкова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на УниКредит Булбанк.

От банката припомнят, че неотдавна бяха оповестени стабилизационните ограничения в поддръжка на кредитополучателите, които срещат компликации да изплащат отговорностите си, заради изключителните ограничения, свързани с пандемията.

От облекченията могат да се възползват физически и юридически лица, които имат или чакат усложнения при погасяване на отговорностите си, според подписания с банката контракт, по отношение на пандемията от СOVID 19. Те би трябвало да са сключили контракта си за заем преди 31 март 2020 година Механизмът покрива потребителски или ипотечен заем, фирмен заем, кредитна карта, овърдрафт. Задължително изискване е към 1 март клиентите да имат единствено постоянно обслужвани отговорности или с просрочие не повече от 90 дни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР