Уникалното за програма Дигитални комуникации и медии“ е, че за

...
Уникалното за програма Дигитални комуникации и медии“ е, че за
Коментари Харесай

Проф. Илиана Павлова: Дигиталните комуникации са решаващи не само в предизборната кампания

Уникалното за стратегия „ Дигитални връзки и медии “ е, че за първи път се съчетават напъните на преподаватели от разнообразни университети, с цел да се сътвори един общ учебен артикул и то ориентиран към модерните връзки и медиите.

Още сме в предстартова позиция, тъй като това е нещо ново, нещо, което в действителност не е правено до този миг. Иновативно е за нашата страна и изобщо за това, което се случва в България.

Необходимо беше да бъдат направени измененията в Закона за висшето обучение, с цел да може да се образоват студенти в такава взаимна стратегия.

Това сподели в изявление за БГНЕС проф. доктор Илиана Павлова, началник на Катедра „ Журналистика и връзки с обществеността “ при Филологическия факултет на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “, във връзка новата магистърска стратегия „ Дигитални връзки и медии “, осъществена взаимно с Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.
проф. доктор Илиана Павлова
Идеята за магистърската стратегия се ражда преди 2-3 години, дружно с създаването на план за новаторско обучение в филантропичните и обществените науки посредством цифрова промяна и рационализация на образователните стратегии във ВТУ, СУ, Югозападния университет в Благоевград и Техническия университет в Габрово в партньорство с университети в Гърция, Полша и Румъния. „ За да стартираме тази магистърска стратегия през тази образователна година в действителност трябваше да извървим един много дълъг път по подготовката на документи и реализиране на съдействие и напасване за другите просветителни условия “, показа проф. Илиана Павлова.

Тя акцентира, че в магистърската стратегия преподавателите от ФЖМК са по-голям брой и са включени с повече дисциплини. „ И това е напълно закономерно, защото Софийският университет със своите обичаи в тази област, е водещ в България “, съобщи проф. Павлова.

По думите ѝ магистърската стратегия се отличава също и по метода на образование. „ Оборудвани са съответните зали във Факултета по публицистика и във Великотърновския университет, тъй че образованието да бъде в синхронен проект, употребявайки хибриден модел и посредством цифровите технологии, само че и присъствено в границите на образователните зали “, посочи тя.

Проф. Павлова показа, че самата магистърската стратегия е създадена и в постоянна, и в задочна форма на образование. „ Предполагам, че тази година стартираме със задочна форма, тъй като претендентите са повече в тази посока “, изясни ръководителят на Катедра „ Журналистика и връзки с обществеността “.

Освен проф. Илиана Павлова, лекторите, които ще преподават от ВТУ в взаимната магистърска стратегия „ Дигитални връзки и медии “, са доцент доктор Иво Инджов и доцент доктор Стефан Серезлиев. Преподавателите от СУ са проф. доктор Веселина Вълканова, която е и декан на ФЖМК, проф. доктор Николай Михайлов, проф. доктор Ефрем Ефремов, доцент доктор Светлана Станкова и други „ Това са хора, които са одобрени в професионалната област, имат нужните познания и умения, и в тази ситуация добре показват професионалното поле в границите на тази стратегия “, съобщи проф. Павлова.

Самата просветителна стратегия включва дисциплини като „ Комуникационен мениджмънт в обществените мрежи “, „ Философия и нравственос на връзките “, „ Комуникации в международни медии “, „ Комуникационен дизайн в цифровата среда “, „ Бранд мениджмънт “, „ Убеждаваща връзка “ и други

„ Програмата е предопределена за студенти с подготовка в областта на обществените, стопанските и правни науки, филантропичните науки, педагогическите науки, сигурност и защита, т.е. даваме опция на една доста необятна гама от благоприятни условия и студенти, които биха желали да надградят своите бакалавърска степен, знанията и уменията, които са придобили тогава, с цел да получат и надлежно познания и умения в областта на цифровите връзки и цифровите медии “, уточни проф. Павлова.

В момента тече трето класиране, като се чака след няколко дни да излязат резултатите, а идната седмица следва и записването на студентите, по тази причина и все още няма по какъв начин да бъде обявено какъв брой души са се записали в магистърската стратегия.

На въпроса каква е ролята на цифровите връзки и медии в подтекста на предизборната акция и по какъв начин те въздействат върху имиджа на политиците, проф. Павлова отговори, че те като цяло са определящи за обществото ни, за метода на образуване на отзиви и настройки, а не съответно и единствено в обстановка на предизборна акция. По думите ѝ предизборната акция сега не прави изключение.

„ Дигиталните връзки са решаващи освен в предизборна акция “, сподели тя и добави, че мрежовата среда е извънредно динамична, основава разнородни форми за реализиране на връзки и на образуване на разнообразни настройки и въздействие в аудиториите. „ Да, значими са и ще бъдат с все по-голямо значение оттук нататък “, заключи проф. Павлова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР