Уникалното лекарство, което може да се намери навсякъде, са цветовете невен.

...
Уникалното лекарство, което може да се намери
навсякъде, са цветовете невен.
Коментари Харесай

Чаят от невен ще излекува стомаха, черния дроб и зрението

Уникалното лекарство, което може да се намери навсякъде, са цветовете невен.

Родината на тези цветя е слънчево Мексико, а испанските завоеватели ги носят в Европа след като Колумб открива Америка.

Тези цветя наистина могат да бъдат наречени златни поради невероятните им свойства. Използват се в медицината, готварството, козметологията.

Те спомагат за регулиране на лактацията, понижаване на количеството захар в кръвта, избавяне от глисти и отрови, облекчение на болката, възстановяване на зрението.

Ето по какъв начин да извършите лечебна инфузия от невен:

За възстановяване на зрението.

На 0,5 литра вода, вземете 1 чаена лъжичка зелен чай, 2 цветя невен, 2 листа от коприва, 1 млад лист от йерусалимски артишок и 2 клонки мента.

Смесете билките и ги залейте с вряща вода. Оставете ги да се накисват 30 минути. Пийте през целия ден, като разредите с вода в чаша.

За лекуване на черния дроб.

5 цветя от невен залейте с 1 литър вряща вода, варете 3 минути на слаб огън, прецедете. Приемайте по 250 мл преди хранене заран и вечер. Курсът на лекуване е 1 месец, след което би трябвало да извършите 1 седмица отмора и да повторите курса.

За отърваване от глисти.

Вземете 1 супена лъжица пресни цветя от растението и ги изсипете в 300 мл вряща вода. След това накиснете състава под похлупак, до момента в който се охлади изцяло, прецедете и консумирайте по 2 супени лъжици 3 пъти на ден преди хранене. Продължителността на лечението е 2 седмици.

Вижте още: Мехлем при инфектиране на ставите: Облекчава болката неотложно!

При диабет и болести на панкреаса.

Залейте 50 броя цветчета с водка (500 мл) и оставете на мрачно място за 1 седмица. Приемайте по 1 чаена лъжичка преди хранене 3 пъти дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР