Уникално вкусни багети за всички, които обичат да похапват домашни

...
Уникално вкусни багети за всички, които обичат да похапват домашни
Коментари Харесай

Багети с различна плънка

Уникално вкусни багети за всички, които обичат да похапват домашни вкусотии

Необходими Продукти

● брашно - 3 1/2 ч.ч.
● мляко - 300 мл топло (вода)
● квас - 1 суха
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 с.л.
● олио - към 80 - 90 мл
● черен пипер
● ленено семе

за плънка


● песто
● горчица - дижонска
● спанак - свеж
● кашкавал - настърган
● сирене

Начин на подготвяне

Обичам домашния самун! Няма да се дублирам, че няма нищо с купешкия. Другото, което обичам е да опитвам (от време на време) с изработката му. И защото много постоянно експортирам лекцията, че замразените багети с заряд са цялостно ГМО, взех решение, че мога да направя такива, с заряд по мой избор.

Според мен, биха се получили с всякакво тесто за самун. Направете този, който най-вече обичате. Ето моята рецепта за общоприет самун:

В леко затопленото мляко изсипвам маята и захарта и 1 с.л. брашно и оставям настрани до момента в който се засилва маята.

В купа, отсявам брашното, прибавям 1 ч.л. сол, 2 ч.л. черен пипер, лененото семе (около 50 г), разбърниквам добре.

Правя кладенче, в което изсипвам активизиралата се квас и олиото. Разбърквам в началото с лъжица, след което се доомесвам на ръка - подгответе си още малко брашно за доомесване, както и лой - в случай че брашното е допълнително, прибавете малко олио. Тестото би трябвало да е меко и пухкаво. Не прекалявайте с брашното - няма да втаса хубаво

Покривам с забрадка и оставям да втаса на топло - аз персонално пущам фурната на 40 градуса с вентилатор - не помня за него най-малко за 45 мин. След като най-малко е удвоило размера си, вадя тестото и трансферирам на плота - доомесвам с малко брашно, като тестото би трябвало да е меко, пухкаво и нелепнещо. Оставям го настрани и стартирам да си късам по една топка тесто.

Няма да ви е нужна точилка за оформянето на хлебчетата. С длан разточете в правоъгълна форма, като набрашнявате плота и тестото и го обръщате няколко пъти. Става бързо и елементарно. Дебелината на листа да е към 3 мм.

Първата багета намазах с песто и поръсих със сирене. Завих на руло и защото взех решение, че е прекомерно дълга - отрязах я на две;

Втората - с дижонска горчица и настърган кашкавал;

Третата - с нарязан свеж спанак и натрошено сирене;

Четвъртата - с свеж спанак и кашкавал.

Всички багети разрязах на две.

Правейки следващото руло, взех решение да го завия на охлюв. А защото при разточването на последната част от тестото оформих по-скоро огромен триъгълник, направих две кифлички.

Пълнежът е по Ваш избор. Каквото и да ползвате - ще стане вкусно, тъй като е домашно!

Плоската тава на фурната (или друга такава) постилам с хартия за печене и класифицирам багетите. Намазнявам ги с четка, посипвам ги с черен пипер и сол, върша няколко разреза. Слагам ги още веднъж във фурната на същите градуси, с цел да втасат още един път. Когато още веднъж са си удвоили размера, усилвам градусите до 180. След 30 мин. проверете с съчка дали хлебчетата са опечени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР