Уникално светлинно шоу озари средновековната крепост Баба Вида край Видин

...
Уникално светлинно шоу озари средновековната крепост Баба Вида край Видин
Коментари Харесай

Уникално светлинно шоу озари „Баба Вида“ в Деня на Дунав

Уникално светлинно шоу озари средновековната цитадела Баба Вида край Видин нощес, с което бе ознаменуван Дена на река Дунав, който по традиция се отбелязва на 29 юни. Празникът събра в крайдунавския парк хиляди поданици и посетители на Видин, част от които бяха туристи, пристигнали с круизни кораби по реката.

Многобройните фенове се любуваха на родния ни фолклор и обичаи, потопиха се в мистиката на нестинарството. Началото бе сложено с концерт на Ансамбъла за национални песни и танци „ Дунав “ и градския духов оркестър. Вечерта продължи с нестинарски танци в рова на средновековната цитадела. Кулминацията на вечерта бе грандиозното светлинно шоу, което преобрази средновековния палат. Феерията от светлинни резултати бе съчетана с музикален акомпанимент и обилна заря.

Тази нощ за следващ път ще бъде маркиран по отговарящ метод Джулая с посрещане на слънцето на брега край средновековния палат. Началото на събитието е в 21 часа, а по-късно на сцената до крепостта ще излязат Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени и Северозападняците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР