Уникално постижение на възрастен плувец от Силистра. 75-годишният Ангел Милков

...
Уникално постижение на възрастен плувец от Силистра. 75-годишният Ангел Милков
Коментари Харесай

75-годишен българин записа уникално постижение

Уникално достижение на възрастен плувец от Силистра. 75-годишният Ангел Милков преплува дистанцията от 20 км в открит 50-метров басейн за време от 7 часа 45 минути и 43 секунди.

До момента не е записано сходно достижение нито в България, нито в света.

Часът е 07:45, температура на водата – 26 градуса. Ангел Милков се потапя в басейна с мисълта, че ще преплува най-малко 10 км.

На басейна да поддържат татко си са дъщерята и синът на ветерана.

" Баща ми се усеща прелестно, в въодушевление е. Най-важното е, че е добре квалифициран както душевен, по този начин и физически, което е изцяло задоволително, с цел да се показа добре. Спортът е бил постоянно огромна част от неговия живот ", споделя Емил Милков, който е и ръководител на народен състезателен клуб " Олимп ".
Снимка: НСК Олимп
В " Книгата на Гинес " няма записан сходен опит - над 10 км и на такава възраст. А с цел да бъде регистриран като достижение, би трябвало да се премине през тежка процедура.

" До момента не е записано такова нито в България, нито в света, тъй че надяваме се, постигайки своята цел, преплувайки отдалеченост над 10 километра, това един тип да е международен връх ", коментира синът на рекордьора.

Ангел Милков плува от 12-годишен. Като треньор извежда Оман до второто място в Арабската лига.
Снимка: bgswim.com
През предходната година преплува 10 км на закрития басейн в Силистра с връх за възрастта си. Днес, на 15-ия километър, афишира, че ще плува… двадесет километра. И съумява!

" Аз първоначално бях решил да потегли малко на повече от 20 км, само че ме стопираха и взех решение на 20 да се установя. И считам, че е обикновено за възрастта ми. Искам всички да го вършат това нещо, освен аз ", споделя Ангел Милков.

Данните от неповторимото му достижение ще бъдат изпратени в Българската федерация за ветерани, както и в сродните европейски и международни структури.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР