Уникално откритие са направили сингапурски учени. Те са установили, че

...
Уникално откритие са направили сингапурски учени. Те са установили, че
Коментари Харесай

Учени създадоха суперполезен зелен йогурт, който помага при рак на дебелото черво

Уникално изобретение са създали сингапурски учени. Те са открили, че йогурт въз основата на броколи предотвратява и даже лекува рак на дебелото черво, заяви в. " Мейл он сънди ".

Направеният със суперхраната йогурт убива 75 % от туморите и над 95 % от раковите кафези на мишки, отгледани лабораторно. Броколито съдържа противораковия сътрудник сулфорафан, а йогуртът – пробиотици, които поддържат естествения баланс на организмите в храносмилателната система.
И това е забавно: Топ 5 на зеленчуците, които не би трябвало да обработваме термично - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.
Проф. Матю Чанг от Националния университет на Сингапур и сътрудниците му са основали безвредна форма на бактерията Е. коли Нисъл, която е присъща за червата. Те са я трансформирали в пробиотик, който се закрепва за раковите кафези и освобождава ензим, превръщащ вещество в броколито и други кръстоцветни в мощен противораков сътрудник. Йогуртът от броколи обаче не е сполучлив за профилактика на други форми на рака.
И това е забавно: Пет супер храни, които би трябвало наложително да участват в менюто ви, в случай че желаете да сте здрави - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР