Уникално издание на Бай Ганьо привлича посетителите в къщата музей

...
Уникално издание на Бай Ганьо привлича посетителите в къщата музей
Коментари Харесай

Уникално издание на Бай Ганьо привлича туристи в Свищов

Уникално издание на „ Бай Ганьо " притегля посетителите в къщата музей „ Алеко Константинов " в Свищов. Първата част е на актуален български език, а втората е по този начин, както я е издал Щастливеца. А над 150 наши сънародници, които живеят в чужбина, към този момент са си я купили.

Свищов

След повече от 100 години емблематичното произведение на Алеко Константинов е все по този начин настоящо, а обликът на Бай Ганьо е все по този начин непосредствен до всеки българин. Затова неотдавна е направено фототипно издание, като втората половина е на възрожденски език. А донор от Свищов е изработил щемпел с подписа на Алеко Константинов. Така всеки, който си купи изданието, си го подпечатва самичък.
Рени Илиева - екскурзовод в къща музей „ Алеко Константинов ": Много фамилии си водят децата и плачат, когато им описваме, купуват тази книга и за българските учебни заведения в чужбина.
А от на следващия ден в Свищов стартират „ Алековите дни ", отдадени на 157 години от рождението на непреходния Алеко Константинов.
Ивелина Иванова - шеф на Историческия музей в Свищов: Винаги на Алековите дни, нека времето да ни разреши, да не е неприятно, постоянно има огромен интерес ".
Честванията ще бъдат маркирани с факелно шествие, литературни състезания и изложения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР