Уникално Димитровско хоро извиха на площада жителите на с. Маноле

...
Уникално Димитровско хоро извиха на площада жителите на с. Маноле
Коментари Харесай

Кметът на община Марица поведе Димитровското хоро в Маноле

Уникално Димитровско хоро извиха на площада жителите на с. Маноле на Димитровден.

Поведе го персонално кметът на община Марица Димитър Иванов.

На хорото се хванаха десетки именници от селото.

„ Искам да ви поздравя с днешния популярен празник Димитровден – Светията, който обича да побеждава. “, обърна се Димитър Иванов към стотиците, препълнили площада в Маноле.

Той честити празника на именниците и им пожела здраве и добрина в сърцата.

Кметът на община Марица благодари на всички манолци, които са избрали да честват дружно на площада, и ги предложения да слагат началото на една нова традиция – Димитровско хоро.

116 са хората от Маноле, които празнуват имен ден на 26-ти октомври.

103 от тях са мъже, а 13 – дами.

Огромна кошница с дарове за най-възрастният именник Димитър Атанасов на 93 години, бе приготвил Димитър Иванов.

Най-младият Димитър в селото пък е 2-годишния му внук, който носи неговото име.

На него кметът на община Марица пожела да е жив и здрав, и някой ден да стигне годините на най-възрастния си адаш.

Преди това със свои осъществявания самодейците от танцов състав “Зорница “ и певческа група „ Манолски славей “ към читалище „ Просвета “ в с.Маноле поздравиха Димитър Иванов за именния ден.

„ През годините доказахте че сте сполучлив и напредничав. Продължавайте да работите все по този начин за богатството на нашата община! “, пожелаха те на кмета на община Марица.

Той благодари и напомни, че за най-малките самодейци сега в Маноле се строи нова детска градина, а за най-възрастните е изработен водосвет за здраве в пенсионерския им клуб.

Стотици се черкуваха в 9 сутринта на Димитровден в църквата „ Свети Димитър “ в Маноле и означиха храмовия й празник.

Курбан за здраве и благоденствие на жителите на селото по случай огромния християнски празник бе даден от кмета на община Марица Димитър Иванов.

Веднага след тържествената работа отец Николай благослови ритуалната храна.

На празника участваха ръководителят на Общински съвет Марица Гергана Трендафилова, кметът на Маноле Александър Иванов и кметовете на съвсем всички села в община Марица.

„ Денят на Свети Димитър е огромен празник за моите съселяни от Маноле, тъй като единственият православен храм в селото ни носи неговото име “, съобщи кметът на община Марица Димитър Иванов.

Веднага след литургията той и останалите именници от кметовете на села в община Марица - Димитър Петров на с.Царацово, Димитър Тосев - на с. Войводиново и Димитър Андреев - на с. Крислово, посадиха дърво – бяла ела, в двора на църквата „ Свети Димитър “.
 Кметът на община Марица поведе Димитровското хоро в Маноле  Кметът на община Марица поведе Димитровското хоро в Маноле  Кметът на община Марица поведе Димитровското хоро в Маноле  Кметът на община Марица поведе Димитровското хоро в Маноле  Кметът на община Марица поведе Димитровското хоро в Маноле  Кметът на община Марица поведе Димитровското хоро в Маноле  Кметът на община Марица поведе Димитровското хоро в Маноле  Кметът на община Марица поведе Димитровското хоро в Маноле  Кметът на община Марица поведе Димитровското хоро в Маноле
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР