Уникалният луксозен спортен автомобил въодушевява с уреди за управление, изработени от метеоритен

...
Уникалният луксозен спортен автомобил
въодушевява с уреди за управление,
изработени от метеоритен
Коментари Харесай

От друг свят: BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky

Уникалният първокласен състезателен автомобил въодушевява с уреди за ръководство, изработени от метеоритен материал, извънземни структури на повърхностите, осветени изображения на звезди на средната подпора и 3D Print съставни елементи - BMW Individual показва едно ново измерение на ексклузивността във връзка с дизайна и избора на материали

От над 25 години в BMW Individual Manufaktur в Гархинг до Мюнхен се основават особено висококачествени решения за оборудването, изключителни специални модели и спиращи дъха уникати – с неподражаем дизайн и облагородени с най-фините и скъпи материали на света. Сега експертите по самостоятелен стил излизат отвън рамките на земното кълбо и вкарват звездното небе в автомобила, като с това разкриват едно ново измерение на ексклузивността. В BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky (среден разход на гориво: 9,8 – 9,7 л/100 км; СО2 излъчвания: 224 – 221 г/км) подбрани уреди за ръководство са с апликации от метеоритен материал.

Въодушевлението от безкрайните простори на Вселената се отразява и от осветените изображения на звезди на средната конзола и музи от извънземни небесни тела дизайн на повърхностите на декоративните детайли, облегалките на седалките, спирачните дискове и външните детайли на първокласния спортен автомобил.

BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky, не селучайно, се показва в навечерието на нощта на 3-ти против 4-ти януари 2019 година - тогава астрономите чакат изключително интензивен метеоритен дъжд. Дъждът от „ падащи звезди “ се образува от кратковременното нахлуване на Земята в орбитата на метеорита 2003 ЕН, чиито частици проникват и изгарят в атмосферата. В редки случаи малки небесни тела проникват през тази защитна обвивка на Земята и падат на повърхността като астероиди. Някои от тези обекти от космоса са намерили своя път и към интериора на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky. С обработката на материали, които безусловно са от различен свят, BMW Individual Manufaktur основава една колкото новаторска, толкова и неповторима хармония, с което за пореден път измества границите на възможното при оформлението на интериора на един автомобил. Метеоритният каменен материал е монтиран по цялата декоративна бленда на средната подпора, по бутона Старт/Стоп на V8 мотора, по селектора на осемстепенната трансмисия Steptronic и тъч контролера на системата за управление iDrive, които обезпечават неповторимо за автомобилостроенето образно и тактилно изживяване. Лайстните на праговете освен с осветено означение на модела са украсени и с инкрустации от метеоритен материал. Така BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky се трансформира в знак на лукса и ексклузивността на ненадминато досега ниво.

BMW Individual Manufaktur: място, където се създават уникати с самостоятелен темперамент

BMW Individual Manufaktur е поделение, винаги специализирано в направата на уникати, с които водачите на BMW изразяват индивидуалния си жанр. Мащабът на действията се дефинира от индивидуалните стремежи на клиента. Създадените по размер решения, които се реализират в взаимен развой между клиента и експертите на BMW Individual, се простират от невероятните лакови покрития, през необикновените материали за интериора до специфичните детайли на оборудването, аксесоарите, шевовете, гравюрите или инкрустациите. В процеса на оформлението и направата се съчетават творчеството, любовта към детайла, занаятчийското изкуство, както и безкомпромисния блян към качество и страстта към специфичното, с цел да бъдат създадени неповторими коли.

В процеса на търсене на нови дизайнерски възможности, комбинации от материали и технологии за направа BMW Individual постоянно си сътрудничи с именити дизайнери, както и реномирани производители от други сектори на луксозния сегмент. За разширението на ноу-хауто за създаването на нови продукти и извънредни уникати допринася и съдействието с създатели и учени. Така да вземем за пример при оформлението на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky са употребени и знанията на института Макс Планк за извънземна физика, който също се намира в Гархинг до Мюнхен.

Уникално: повърхности във видманщетова структура

В допълнение към интеграцията на метеоритен материал върху уредите за управление оформлението на множество елементи в интериора и екстериора на спортния автомобил е насочено към визия, която в естествена форма се среща по извънземните обекти. Избраните за това съставни елементи са с присъщата за метеоритите видманщетова конструкция. Строго геометричната, подчинена на правите линии и напомняща ледени кристали се появява когато определени ледени астероиди бъдат шлифовани или обработени с киселинни съединения. Тази структура е резултат от рисково бавния процес на изстудяване на металните сплави, който не може да бъде заимствуван на Земята и заради това е неповторим белег на извънземните материали. Тези уникални структури са разказани за пръв път в началото на 19 век и от австрийския учен Алоис декор Бек-Видманщетен, чието име носи и тази конструкция.

С уникалността си видманщетовата структура показва устрема на BMW Individual към новаторски, нереализирани досега дизайнерски решения. Тя е възпроизведена и по ушития на ръка таван и по декоративните повърхности на средната подпора. Освен това тя е фрезована и върху спирачните дискове на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky. Корпусите на външните огледала, предният сплитер на страничните въздухозаборници начело, средната решетка и рамките на Air Breather на предните странични панели също са с характерната за метеоритите конструкция. Тези екстериорни съставни елементи, разработени особено за BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky, за направени като уникати чрез технология на 3D щемпел.

Комбинация сред ноу-хау от моторните спортове и подготвеност в производството: новаторските, екстремно леки спирачни апарати с бионичен дизайн са направени по технологията на 3D печат

Иновативният адитивен производствен процес се употребява и при направата на спирачните апарати. Адитивното производство (3D печат) позволява иновативно олекотяване на конструкцията на ново равнище. Използваните при BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky алуминиеви спирачни апарати с бионичен дизайн, разработени от BMW Motorsport, са с до 30% по-ниско тегло в сравнение създадените по конвенционален метод съставни елементи. Всеобхватното намаление на подресорните маси води до осезаемо оптимизиране на динамичността на управлението и на комфорта на возене. За разработката и производството на новаторските спирачни системи в бионичен дизайн BMW Group употребява както опита си в моторните спортове, както и компетентността при потреблението на метода за 3D щемпел на алуминиевите компоненти. При тази идея на спирачните апарати бе възможно понижаване на масите до нужния за техническите условия най-малко. Това означава, че се влага единствено толкова материал, колкото е нужен за шофирането. Така е основана една форма, която припомня на структурата на костите, с оптимално съответствие сред издръжливост и тегло, каквато не може да бъде реализирана с стандартен способ на леене, а само с адитивен развой на производство. Освен това по този метод е възможно каналите за спирачната течност да бъдат интегрирани непосредствено в структурата на спирачните апарати. Тази интегрална структура, която също може да бъде реализирана само чрез адитивно произвеждане, създава допълнителни прерогативи за монтажа и здравината на олекотената спирачна система.

Иновации за характерност: кожена тапицерия с Tricolor дизайн и LED осветление на изображенията на звезди на средната конзола

Друга иновация в региона на оформлението на интериора е кожената тапицерия с фина конструкция BMW Individual Merino в Tricolor дизайн и цветовата композиция Opal White/Night Blue/Silver. Шевовете в междинните части на седалките също са с присъщата за интериора на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky видманщетова конструкция. Друг акцент, вдъхновен от небесната корав, поставя оформлението на подлакътниците на средната подпора. Осветената от LED източници повърхнина пресъздава изображение на звездно небе и осигурява изключително приятна атмосфера в интериора на първокласния спортен автомобил. Стелките с дълъг косъм в цвят Night Blue допълват стилната атмосфера в интериора.

Лаковото покритие на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky също способства за вълнуващото му излъчване. Специалното лаково покритие постига експресивното си въздействие благодарение на комбинацията сред два цвята. Основният звук на екстериора е черен неметалик. Като втори цветови слой е определен San Marino Blue metallic, който е нанесен с избледняващ резултат от долната част на каросерията до височината на арките на калниците. Последващото нанасяне на три слоя транспарантен лак с три размера на пигментните частици подсигурява особено интензивно чувство за дълбочина.

Идеалната база за впечатляващия уникат: луксозният състезателен автомобил BMW M850i xDrive Купе

Като идеалната база за впечатляващия уникат на BMW Individual Manufaktur служи новото BMW M850i xDrive Купе. С 8-цилиндровия си мотор с мощност 390 кВт/530 к.с., настроеното на състезателната писта окачване и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive 4-местният автомобил гарантира едно ново изражение на спортния дух, емоционалността и типичната за марката наслада от шофирането в първокласния сегмент. Благодарение на успоредните разработки с BMW M8 и основания за надпревари за издръжливост автомобил BMW M8 GTE BMW M850i xDrive Купе разполага с съвършено съгласувана цялостна идея за въодушевяващи динамични характерности. Високотехнологичните системи за контрол на окачването обезпечават изключително широк диапазон сред състезателен дух и комфорт. Благодарение на това динамичният капацитет е смесен с изключителна склонност за всекидневието и за дълги пътувания. Емоционалният дизайн на каросерията на BMW M850i xDrive Купе е резултат на новия език на формите на марката, фокусиран върху прецизността и яснотата, посредством на което той излъчва спортна хармония, чувственост и ексклузивност. Специфичните елементи като опционалният карбонов покрив оптимизират аеродинамиката и тежестта и в комбиниране с ниския център на тежестта, дългото междуосие и необятните следи способстват за уникалната в сегмента на BMW M850i xDrive Купе хармония сред спортна динамичност и луксозен комфорт на возене.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР