Уникалните високоскоростни показатели на торпеда на подводницата "Шквал" са в

...
Уникалните високоскоростни показатели на торпеда на подводницата "Шквал" са в
Коментари Харесай

Русия създаде торпедо, способно "да покори света за една нощ"

Уникалните високоскоростни индикатори на торпеда на подводницата "Шквал " са в положение да извърнат военните дейности в морето с главата надолу, настояват специалистите на американското издание National Interest.

За „ шквала “ стана известно едвам в средата на 90-те години на предишния век, макар че торпедото е измислено още по руско време.



По време на Студената война повърхностните или подводни обекти можеха да доближат скорост не по-голяма от 50 възела, само че "Шквал " е изключение - форсира до 200 възела (370 километра в час). За разлика от другите торпеда, снарядът се задвижва от ракетен мотор.

Според създателя на обявата Съединени американски щати няма нищо сходно в арсенала си. Той изрази мнение, че по този начин нареченото супер-кавитиращо торпедо е способно „ да завладее целия свят за една нощ “.

Изданието написа, че сходни торпеда са доста шумни и евентуално издават местоположението на кораба, който го е пуснал, само че скоростта от 200 възела и нуклеарна бойна глава изцяло компенсират този минус в морска борба.

„ Само едно новаторско решение може трагично да промени салдото на силите в борба “, се споделя в публикацията.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР