Уникалните графити на Коматевския възел в Пловдив за втори път

...
Уникалните графити на Коматевския възел в Пловдив за втори път
Коментари Харесай

В рамките на месец: За втори път замазаха с боя ликовете на Христо Ботев и велики българи в Пловдив

Уникалните графити на Коматевския възел в Пловдив за повторно в границите на месец бяха подложени на вандалски акт. Ликовете на Христо Ботев и някои от другите велики революционери осъмнаха заличени с алена багра.
Дългият над 200 метра графит се появи на Коматевския възел през 2015-та година. Той бе направен от членове на една от фенските фракции на Ботев – „ Лудата тайфа “, във връзка 10-годишният им празник. От едната страна бе изрисуван лика на Ботев, а до него, на фона на националния трикольор, заветните думи от безсмъртният стих от " Хаджи Димитър " - " Тоз, който падне в пердах за независимост, той не умира ". На отсрещната стена пък бяха изрисувани някои от най-големите герои на България на фона на знамето „ Свобода или гибел “ и апелът: „ Помни историята, почитай Родината! “.

За страдание, неповторимите графити бяха подложени на офанзива от незнайни лица и преди към месец осъмнаха с алена багра по лицата на някои от героите. От „ Лудата тайфа “ реагираха извънредно бързо и единствено броени дни по-късно 20-тина последователи почистиха графитите и ги освежиха, защото бяха избелели през миналите 4 години. Преди дни, обаче, ликовете на героите бяха подложени на втора такава офанзива. Затова от фракцията на почитателите на Ботев внесоха тъжба до Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата. Привържениците също по този начин приканиха всички, които имат информация, да проявят гражданско съзнание и да се свържат с създателите на неповторимия графит.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР