Уникалната работилница на Nissan се очаква на пазара през пролеттаМикробусът

...
Уникалната работилница на Nissan се очаква на пазара през пролеттаМикробусът
Коментари Харесай

Соларен ван дава мобилност на дърводелците

Уникалната работилница на Nissan се чака на пазара напролет

Микробусът на Nissan е умислен да обезпечава на елементарните занаятчии оптимална еластичност (източник: Nissan)

Професионалистите в дървообработването могат да се възползват от мобилна работилница, която се зарежда от слънчева сила и няма потребност от връзка с елеткропреносна мрежа – това е NV300, визията на Nissan за „ работилницата на бъдещето “.

Удивителният дизайн е резултат от съдействие сред Nissan и английската компания Studio Hardie, отбелязва GreenTech.bg. Ванът съставлява изцяло функционално мобилно студио за дървообработване, което може да бъде „ откачено “ от мрежата.

Микробусът работи на слънчева сила. Неговите дървообработващи принадлежности се зареждат от нулевоемисиен, водоустойчив енергиен пакет от рециклирани батерии от електрически автомобили.

Представен на автомобилното ревю в Брюксел, планът за микробуса е умислен да обезпечава на елементарните занаятчии оптимална еластичност, с цел да могат да имат мобилно работно място, т.е. да придвижват работилниците си където и когато е належащо – по функционален и резистентен метод.

Очаква се мобилната работилница да се появи на пазара напролет. Ванът ще се предлага в разнообразни дължини и височини.

Ванът може да работи единствено със слънчева сила (източник: Nissan)

Светлото вътрешно пространство на микробуса се озарява от LED осветяване. Вътре е сбъднатата фантазия на дърводелеца: в стените са вградени „ леки и здрави “ ниши с етажерки за принадлежности, щипки, кутии, шкафове. Вратите също са оборудвани за оптимално предпазване на инструментите.

Табуретка на колела се плъзга по железни релси за улеснение по време на работа. Така спретнат, интериорът разрешава на дърводелците да употребяват портативната работна маса даже и вътре във вана при неприятно време.

„ Решихме да създадем „ решетка “, на която могат да се окачват бюра, стелажи и кутии; това даде на вътрешността мощна и рационална форма “, споделя създателят на студиото Уилям Харди.

„ Идеята за съхранението на инструментите идва от годините работа на място, когато човек мисли по какъв начин работи, по кое време и какъв инструмент желае да му е на разположение и къде тъкмо. Ние постоянно работим в разнообразни елементи на страната и да имаш такава гъвкава работна среда, която можеш да използваш на място, е идеалното решение “, добавя той.

Вътре в микробуса е сбъднатата фантазия на дърводелеца (източник: Nissan)

Чрез фотоволтаични панели ванът може да работи единствено със слънчева сила и да действа напълно без връзка с мрежата. Всички електро-инструменти работят с батерия Energy Roam, който е нулевоемисиен и с потенциал от 700 ватчаса. Това са рециклирани батерии от електрическите коли Nissan Leaf.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР