Уникалната продукция на Държавна опера Стара Загора съвместно с Академичен

...
Уникалната продукция на Държавна опера Стара Загора съвместно с Академичен
Коментари Харесай

Опера в цирка и в Несебър

Уникалната продукция на Държавна опера Стара Загора взаимно с Академичен цирк " Балкански " " Палячи " ще бъде показана за първи път в Несебър на 22 и 29 юли от 21 ч. в шапитото на цирка (цирковата площадка, ул. " Крайбрежна " - до Лунапарка).

" Палячи " - опера в цирка на Старозагорската опера, се трансформира в едно от най-ярките събития. Иновативен театър и в същото време изцяло в оперната традиция, самоуверен и провокативен, без да излиза от рамките на положителния усет - извънредно и в същото време безусловно обосновано и разумно общуване на двете изкуства - операта и цирка. Спектакълът се радва на нечуван триумф и бе показан през миналия сезон в Стара Загора, където бе осъществена премиерата, във Варна, Пловдив и София.

Идеята за опера в цирка е на тенора Калуди Калудов, прегърната възторжено и осъществена от режисьора и шеф на Старозагорската опера Огнян Драганов. Изборът на заглавието е без съмнение - " Палячи " на Леонкавало е единствената опера със сюжет по автентичен случай. В постановката - пътуващата натрупа е циркова и действието се развива в цирка измежду естествения фон на арената на Академичен цирк " Балкански ". Спектаклите в Несебър ще дирижират основният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев (22 юли) и Владимир Бошнаков (29 юли). Художници на костюмите са Каталин Йонеску-Арборе (Румъния) и Салваторе Русо (Италия). Зрителите могат да чакат невероятна и въздействаща класическа режисура с присъединяване на звездни солисти, хора и оркестъра на Държавна опера Стара Загора. В ролята на Канио на 22 юли ще бъде Калудов, а на 29 юли - Георги Динев. В ролята на Неда ще се показват Анна Дитри (22-ри) и Деси Стефанова (29-и). Ролите на шефа на цирка и Тонио ще си поделят Александър Крунев и Нико Исаков. Валери Турманов феновете ще видят в ролята на Силвио, а Ивайло Йовчев - в ролята на Бепо. Под купола ще бъде показана атрактивна стратегия в осъществяване на актьори от цирк " Балкански ". Номерата са подбрани от креативния екип, с цел да се впишат в музикалната драматургия и да подсилят колорита на реалистичната артистична атмосфера. Изключително въздействащо е лазерното шоу на фона на музиката на интермецото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР