Уникалната дивотия с четенето на обвинителния акт по делото "КТБ"

...
Уникалната дивотия с четенето на обвинителния акт по делото "КТБ"
Коментари Харесай

Цирк КТБ

Уникалната простотия с четенето на обвинителния акт по делото "КТБ " завърши. Съдът се базира на законовата корекция, която постави завършек на едногодишното висене в безполезни съвещания, които устройваха обаче мнозина. Защитата даде финален отпор, а заместник-главният прокурор Иван Гешев увери, че в държавното обвиняване не са мазохисти, с цел да напишат няколко пъти "Война и мир ". Българските жители имали право да знаят какво се случи с тези милиарди, а подсъдимите бавят процеса в очакване на смяна в политическата конюнктура, увери дясната ръка на Цацаров. И заключи: "Удавник за сламка се хваща! "

В цялата тази работа галимация обаче е под въпрос кой по кое време ще се удави. Съдът може и да е профилиран, само че възможният му отвод да допусне разпит на най-малко двама от "тримата шишковци " ще срине последната заблуда за правораздаване. Прокуратурата към този момент съумя да го стори ненапълно с тезата си, че в хода на следствието не било открито нищо, което да е обвързвано с "господин Пеевски ". Същия, за който отбраната на подсъдимите твърди, че дал знак за погрома, откакто пратил юриста си при Цветан Василев със лист от предприятия под контрола на КТБ и ултиматум да получи дял от тях.

Ще приказват към този момент и подсъдимите отпред с Василев, който май ще разпитат въпреки всичко неприсъствено. Той сподели задоволително, а ексшефът на надзора в Българска народна банка Цветан Гунев и някогашният изпълнителен шеф на КТБ Георги Христов към този момент питат за какво няма и други на подсъдимата пейка. И настояват, че са работели по закона и вътрешните правила при отпущането на заеми. Е, можело да бъдат и по-внимателни, само че това важи и за десетките надзорници и инспектори, които би трябвало да си отварят очите.

Ексшефът на ръководство "Кредитиране " в КТБ Георги Зяпков пък пита къде са кредитните досиета. По делата за цесиите, водени в границите на производството по неплатежоспособност, имало документи за заеми, които съгласно прокуратурата не съществуват. Към 20 юни 2014 година, когато банката беше сложена под необикновен контрол, били налице към 1500 кредитни контракта, а са повдигнати обвинявания за едвам 90 от тях. И не сме не запомнили, че първият "технически " въпрос след нахлуването на проверяващите беше таман този - кой къде отмъкна досиетата?

Най-гласовити по тематиката са тези, които пируват от десетилетия във властта и завлякоха най-едрите части от плячката. Единият ръководи, другият написа закони, третият бди за спазването им. Държава няма, прас-пресата пее, спете умерено, деца!

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР