Уникална японска археологическа изложба в Националния археологически музей привлече огромно

...
Уникална японска археологическа изложба в Националния археологически музей привлече огромно
Коментари Харесай

Уникална японска археологическа изложба у нас

Уникална японска археологическа галерия в Националния археологически музей притегли голямо внимание на 30-тите юбилейни дни на японската просвета в България, отдадени на Тройния празник в дипломатическия разговор София - Токио през последните 110 години. Не по-малко любопитен е и постерният роман на известния наш траколог проф. Диана Гергова за многогодишната обща работа на наши и японски учени.

Казват, че индивидът се е появил на Японския архипелаг преди 35 хиляди години. Сега виждаме артефакти от 900 години преди и 300 години след Христа от интервала Яйои - когато японската земя стартира да се отваря към Евразия.

Може ли да открием някаква непосредственост в това време преди Христа, хиляди години?

Проф. Диана Гергова, траколог: Моето чувство е, че се появяват доста близки детайли, някакво изключително подобие сред тези морски тракийски нации и една морска страна, каквато е Япония. По някакъв метод опосредствена или не, е имало и по-близка връзка.
Според проф. Йошио Негита от музея в Осака, това е мъчно доказуема догадка. Но за какво не? - учените към този момент откриха, че преди 7 века по Пътя на коприната, музиката на античния Театър Но е обвързвана с музиката на Йоан Кукузел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР