Уникална не само за България, но и в световен мащаб

...
Уникална не само за България, но и в световен мащаб
Коментари Харесай

Уникална операция: Лекари от УМБАЛ „Св. Иван Рилски” отстраниха огромен тумор от мозъка на пациент

Уникална освен за България, само че и в международен мащаб интервенция, беше осъществена преди дни в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “.

Тумор с тегло над 1 кг беше отхвърлен от мозъка на 41-годишен пациент. До момента в света има разказани единствено няколко сходни случая.

Преди да пристигна в болничното заведение, пациентът е съветван с наши и непознати експерти, които показват мнение, че заболяването е в прекомерно напреднал етап и рисковете от хирургичното лекуване са големи.

След деликатно разискване, екип, формиран от разнообразни експерти от УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “, взема решение да поеме риска и да даде късмет за живот на пациента. В момента мъжът се усеща добре и се възвръща сполучливо в Клиниката по неврохирургия.

Подробности за неповторимата намеса ще бъдат дадени на специфична конференция, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

В екипа, взел участие в интервенцията, са: доктор Емануил Найденов, неврохирург; доцент Станимир Сираков, неврорентгенолог; доктор Любомир Падарски, анестезиолог; доктор Марин Пенков, радиолог.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР