Уникална находка, открита в Белоградчик, преобръща световната история. Според последната

...
Уникална находка, открита в Белоградчик, преобръща световната история. Според последната
Коментари Харесай

Уникална находка в Белоградчик преобръща световната история /видео/

Уникална находка, открита в Белоградчик, прекатурва международната история. Според последната сензационна доктрина, находката, открита в пещерата Козарника в покрайнините на Белоградчик, разбунва научните среди измежду историци и археолози, разкрива новината svetovnizagadki.com.
Преди да бъде проучена пещерата, се е считало, че праисторическите европейци са минали от Африка към Европа посредством протока Гибралтар, съобщи The Mainline.
Тази доктрина е подкрепена от находки, открити в Испания и Турция, които датират сред 400 000 и 800 000 години. За разлика от тях, френски учени са попаднали на следи от човешки живот в пещерата Козарника, които могат да бъдат датирани от 1,6 до 1,4 млн. години, заяви Стандарт нюз.
Находката в пещерата край Белоградчик е била открита изцяло инцидентно. За пръв път за нея се оповестява през далечната 1933 година от археолога Рафаил Попов, който прави цялостни описания на откритията си, съгласно които в Козарника са живели хора от каменната епоха.
60 години по-късно, през 1996 година, научна експедиция, отпред на която е ст.н.с. Николай Сираков от Археологическия институт към Българска академия на науките, и Жан-Люк Гуадели, френски академик от Института по геология и праистория на кватернера от Бордо, които стартират да учат следите от палеонтологията и геологията на Козарника.
Уникалната находка, която прекатурва международната история, в действителност съставлява зъб на античен представител на фамилията Homo, по всяка възможност Homo Erectus, както и скотски кости, по които са направени голям брой внезапни. Те са съзнателно, а не инцидентно направени, безапелационни са експертите.
И по този начин, българо-френската археологическа експедиция стартира да изследва обособените етапи на късния палеолит. Учените разкриват, че в Козарника са открити 18 културни пласта и 16 геологически хоризонта. Сред тях най-важни са най-долните пластове, защото те датира отпреди повече от 35 хилядолетия. Откритите следи от живот в пещерата трансформират международната доктрина за настъпването на хората от Африка към Европа.
Разкопките в района на Белоградчик не престават. Учените са попаднали още на скелети на от дълго време изчезнали антични животни, като пантери, лъвове, пещерни хиени. Открити са още и голям брой сечива, направени от кости и кремък.



Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР