Уникална кокоша супа, която ще изпълни дома ви с позабравения

...
Уникална кокоша супа, която ще изпълни дома ви с позабравения
Коментари Харесай

Кокоша супа с варена застройка

Уникална кокоша чорба, която ще извърши дома ви с позабравения мирис на Селската кухня

Необходими Продукти

● кокошка - 400 г домашна
● лук - 2 глави
● чушки - 3 бр.
● картофи - 2 бр.
● фиде - 5 с.л.
● домати - 3 с.л. консерва
● черен пипер
● чубрица
● магданоз
● сол

За застройката


● кисело мляко - 3 с.л.
● яйца - 2 бр.
● брашно - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Месото се нарязва на части и се поставя да ври в 2 л вода. Домашната кокошка има много лой, част от която също се прибавя в тенджерата. Месото би трябвало да ври по този начин най-малко 2 часа по-интензивно, като се долива вода.

Добавете нарязаните лук, чушки и картофи и намалете огъня. Добавете сол, аз употребявам морска сол - 1 с.л. Нека ври по този начин още 30 мин. на сдържан огън, след което прибавяме фидето. След още 15 мин. прибавяме и доматите. Според желанието ви може да долеете още вода.

Докато супата заври още веднъж, се заемете със застройката. Разбиваме яйцата с киселото мляко и постепенно прибавяме брашното, като бъркаме непрестанно.

Отместете тенджерата настрана на печката или намалете котлона. Сложете чубрицата и черния пипер. Когато слагате застройката, супата не би трябвало да е вряла.

Сипете един черпак от супата в застройката с непрестанно бъркане, прибавете още един, след което изсипете всичко в тенджерата и разбъркайте.

Сервирайте топла с свеж магданоз.

Приготвянето на тази пилешка чорба лишава повече от 3 часа. Времето не се усеща, в случай че я приготвяте на селска печка на дърва, по този начин може да си играете с огъня и в първите 2 часа единствено да я наглеждате. Непретенциозно, само че доста вкусно.

Един пропуснат мирис на селска кухня. Кокошата чорба с варена застройка е чудна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР