Уникална градушка падна в мексиканския град Гуадалахара, причинявайки натрупвания на

...
Уникална градушка падна в мексиканския град Гуадалахара, причинявайки натрупвания на
Коментари Харесай

Градушка натрупа двуметрови преспи в Мексико

Уникална градушка падна в мексиканския град Гуадалахара, причинявайки натрупвания на лед до 1,5 метра тук-там, оповестяват локални поданици. Пътищата били блокирани, нанесени са огромни вреди.
Проливен дъжд и огромна градушка блъснали елементи от Гуадалахара, столицата на щата Халиско в Западна Мексико. Ранчо Бланко и Индустриалната зона се оказали най-силно засегнатите региони.

" Отидох там, с цел да преценява обстановката и станах очевидец на подиуми, които в никакъв случай преди не бях виждал: лед, пълен повече от метър. Чудите се към момента, дали изменението на климата съществува? ", декларира губернаторът на Халиско Енрике Алфаро Рамирес, представен от dir.bg.
Много транспортни средства са развалени, пътищата са блокирани. Някои улици безусловно са превърнати в реки от движещ се лед. Няколко души трябвало да бъдат избавени от покривите на техните транспортни средства.

WOW!!! More huge #hail accumulations in Guadalajara, #Mexico yesterday morning 30th of June.... report via @objtormentas #severeweather #ExtremeWeather #worldwide pic.twitter.com/HeZ890kHRe
— WEATHER/ METEO WORLD (@StormchaserUKEU) 1 юли 2019 година
" Най-важното от всички е, че сега няма известия за ранени или смъртни случаи ", съобщи губернаторът Алфаро Рамирес.
Аварийните служащи и градските чиновници, благодарение на армията, работели и през нощта и сутринта за разчистване на градските пътища, които са били блокирани от градушката.

#Guadalajara blanketed in 1.5 metres of ice after massive #hailstorm#Mexico pic.twitter.com/4zpejukGlY
— Ruptly (@Ruptly) 1 юли 2019 година
Местни поданици споделят, че градушката в неделя е изцяло невиждана за района.
Жители на Гуадалахара споделят, че не са виждали в никакъв случай сходно нещо. Те описват, че градушката е била като изобилен снеговалеж и че на земята като че ли имало снежна завивка. На места тази завивка била с дебелина два метра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР