Уникална, доказала се вече 5 години в медицинската практика българска

...
Уникална, доказала се вече 5 години в медицинската практика българска
Коментари Харесай

Сензационно БГ изобретение може да спаси милиони хора при борбата с COVID-19 СНИМКИ

Уникална, потвърдила се към този момент 5 години в здравната процедура българска технология може да избави милиони човешки животи по време на разразилата се из целия свят пандемия от ковид! Тя се назовава "Check Point Cardio " и е дългогодишна разработка сред лекари и инженери от град Казанлък. Това оповестява it.dir.bg.

Иновативното родно откритие е първият в света online екран, следящ редица витални параметри на пациенти в действително време.



С повишаването на каронавирусната пандемия, то може да се окаже софтуерната "първа линия " и да избави доста животи - както на лекуващите се в лечебните заведения, по този начин и на инфектираните с COVID-19, които са сложени под домашна карантина и наблюдаване. Те са извънредно лесни за инсталиране даже от непрофесионалисти (доброволци, парамедици, роднини) и тежат единствено 140 грама!

Преносимите умни устройства на "Checк Point Cardio " са първите сертифицирани персонални здравни монитори, които обезпечават следене в действително време на динамичността на главните витални параметри: 3 или 12 канала ЕКГ, неинвазивно кръвно налягане, пулс, дишане, температура, интензивност и състояние на тялото и други.

Сензорът за извънредно значимия при COVID-19 параметър SpO2, измерващ количеството О2 в кръвта, също е новаторски и не се слага на пръста, а на ухото за по-голяма подвижност на пациентите.

Сертифицираното устройство "Check Point Cardio " има медицински клас IIB, което значи, че може да се употребява в лечебни заведения и в домашни условия.

Системата е уеб основана, което дава опция на доставчиците на здравни услуги от разстояние да следят, дават препоръки и да подхващат навременна реакция по отношение на инфектираните от ковид, страдащите от сърдечни болести и доста други.

Авторите на системата са и основатели на първия медицински център за отдалечено наблюдаване. В него работят 12 сестри и петима лекари, които наблюдават и обработват данните, в подготвеност да реагират навременно и съответно.

Това става посредством мобилен онлайн екран, който изпраща в действително време индикаторите на проследявания пациент. Специалистите реализират непрекъснат 24-часов телемониторинг на пациентите, а данните разрешават ранна и точна диагностика и реакция по отношение на положението им.

От системата, която се създава от 2010 година, към този момент са се възползвали няколко столични и интернационалните лечебници, а казанлъшките иноватори протягат ръка на всички, ангажирани във войната с коронарируса, заявявайки, че са в положение да построяват външни медицински центрове и да предложат изцяло съоръжение за него (сървър, медицински устройства, софтуер).

Така ще може да се следи и прави оценка положението както на пациентите на домашно лекуване, по този начин и на тези в лечебните заведения.

При потвърдено утежняване на мониторираните параметри хората ще се привеждат в точния момент в лечебно заведение, или пък ще се изписват по-рано оттова при усъвършенстване и наблюдението им да продължава в домашни условия. По този метод може професионално да се ръководи засиления напън към болничните заведения без това да е за сметка на грижата на пациента, безапелационни са основателите на неповторимата технология от "Чек Пойнт Ар Енд Ди ".

Сред потвърдените преимущества на минимонитора те дефинират функционалностите му на 4 устройства, събрани в едно: холтер за кръвно, холтер за ЕКГ, жизнен екран и медицински термометър, който в същото време е доста лек, не въздейства на естествения живот на индивида, комфортен и елементарен за инсталиране.

Всичко това прави технологията "Check Point Cardio " един същински "боец от първа линия " в битката както с ковид, по този начин и с доста други всеобщи болести, и е обнадеждаващото бъдеще на медицината и по-качествения ни и дълъг живот.

Замислен като иновация в кардиологията, през днешния ден той може да избави милиони хора по света, борещи се с "невидимия зложелател " COVID-19. Към системата към този момент демонстрират интерес както международни медицински колоси, по този начин и държавни управления.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР