Уникална бяла панда е заснета с камера в природен резерват

...
Уникална бяла панда е заснета с камера в природен резерват
Коментари Харесай

Заснеха уникална панда албинос в Китай

Уникална бяла панда е снимана с камера в естествен резерват в Китай, което демонстрира, че албинизмът съществува измежду дивите представители на този скотски тип в района, заяви организация " Синхуа ".

Изключително чистото животно с червени очи е снимано по време на преход през гора в югозападната провинция Сечуан през април.

" Пандата е албинос на възраст сред 1 и 2 години ", разяснява експертът по мечки от Пекинския университет Ли Шън, без да даде повече детайлности.

Такива към този момент не оповестяват и от естествения резерват Волонг, където животното е било снимано.

Над 80% от дивите панди в света живеят точно в Сечуан, а останалите в други две провинции - Шанси и Гансу. Само от ноември предходната година обаче в плен са били уловени към 548 великански панди, като по последни данни броят на живеещите измежду природа екземпляри е намалял до по-малко от 2000.

През 2018 година Китай разгласи, че възнамерява основаване на бастион за гигантските панди, който ще е три пъти по-голям от Националния парк Йелоустоун в Съединени американски щати. Целта е да бъдат свързани съществуващите диви популации и да се насърчи размножаването им, защото този тип е прочут със своето постепенно възпроизвеждане.

Най-малко 10 милиарда юана (1,45 милиарда долара) са били планувани за въпросния парк, който ще се споделя " Гигантска панда ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР