Уникален в световен мащаб треньорски семинар организира федерацията по волейбол

...
Уникален в световен мащаб треньорски семинар организира федерацията по волейбол
Коментари Харесай

Уникален треньорски семинар организират в родния волейбол

Уникален в международен мащаб треньорски семинар провежда федерацията по волейбол идващия понеделник. Инициативата е на Георги Петров, ментор на дублиращия тим на съветския първенец „ Локомотив “ (Новосибирск), воден от Пламен Константинов. Българският експерт направи невиждано достижение – 3 пъти подред отборът е отличник на Русия в шампионата до 23 години. Освен че работи като треньор, Петров е и докторант в НСА.

Във виртуалния семинар ще могат да вземат участие всички искащи наставници в българския волейбол. Името му е „ Кой, по какъв начин и за какво “. А първата лекция в понеделник ще е на тематика „ Посрещане “.

„ Подготвил съм презентацията на Power Point – изясни Петров. – В другите страници са включени и клипове от по пет секунди. Идеята ми е лекцията, която ще е към 30 минути, да се трансформира в полемика. Всеки треньор може да задава въпроси и да обсъждаме другите обстановки. А когато завърши ревюто ми, ще дадем време да се приготвят мненията. Моето огромно предпочитание е да има доста полемики. Никъде по света не е юридически сходен виртуален семинар. Искам всеки да има върху какво да се замисли. Опитът ми освен като треньор, само че и в научните разработки към този момент е стабилен. Надявам се, че първата лекция ще даде старт на още доста други. И всичко това ще е от изгода в работата на сътрудниците. Семинарът не е единствено за треньори. В него могат да вземат участие всички състезатели, юноши, техните родители и изобщо всички, които се интересуват от волейбол. “

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев поддържа абсолютно начинанието: „ Смятам, че концепцията на Георги Петров е страхотна и с нея ще бъдем за образец на доста страни по света. Аз ще вземам участие с огромно наслаждение в лекцията. Очаквам всички треньори на тимовете ни да се включат. За първи път и във време на към момента доста тежко състояние за света ще можем да беседваме, да обсъждаме и да проучваме съставни елементи от играта. Посрещането е един от най-важните аспекти във волейбола. Убеден съм, че освен аз, само че и всички участващи ще научат нещо, което до момента не са знаели. “

Записванията за лекцията ще стават на електронната поща на федерацията – [email protected]. Кандидатите ще получат предложения за присъединяване също по електронната поща.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР