Уникален трофей от сръндак добит в ДЛС-Тервел, с оценка над

...
Уникален трофей от сръндак добит в ДЛС-Тервел, с оценка над
Коментари Харесай

Уникален трофей от сръндак добит в ДЛС-Тервел подобри националният рекорд на България

Уникален трофей от сръндак придобит в ДЛС-Тервел, с оценка над 232,12 точки по системата CIC, усъвършенства националният връх на България! Досегашният трофей е със 191 точки по CIC и е отстрелян през 2014 година в Къпиново /Велико Търново/. Разликата сред двата трофея е голяма и специалистите на Североизточното държавно дружество считат, че в идващите десетилетия върхът на Тервел няма да бъде усъвършенстван.

Животното е отстреляно от български ловджия, на 3 май, малко след откриването на лова за този тип дивеч. Оценката на трофея е направена през вчерашния ден, като съгласно ловните специалисти показаните параметри дават поръчка за класиране в топ 10 на международната листа при сръндака. Окончателната оценка ще бъде направена от интернационална комисия и тогава ще стане ясно кое място ще заеме българският трофей.

Според ловните експерти невероятният сръндак е доказателство за отличната работа на екипа на ДЛС-Тервел. В стопанството се поставят изключителни грижи за възстановяване местообитанията на животните, защитата и не на последно място по значимост е целенасочената селекция, която се води през последните години в стопанството.
Припомняме ви, че през 2016 година в ДЛС-Тервел бе усъвършенстван и националният връх за елен лопатар. Немският ловджия Вернер Аустерман отстреля елен, който по-късно получи оценка от 208,22 точки по системата на CIC. Трофеят беше с тегло 4,750 кг. и измести от първото място лопатар придобит от Тодор Живков през 1984 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР