Уникален студ очаква Владимир Зографски по време на днешната квалификация

...
Уникален студ очаква Владимир Зографски по време на днешната квалификация
Коментари Харесай

ПЬОНГЧАНГ 2018: Зографски скача при полярните - 27 градуса

Уникален мраз чака Владимир Зографски по време на днешната подготовка в ски скока, която предшества формалното разкриване на игрите. Българинът ще се бори за място в топ 50 на дребната шанца и влизане във финала на 9 февруари. Очакванията са тепмературата по време на усилването след 21,30 ч (местно време - 14,30 българско) да е към -27 градуса.

Влади ще взе участие за втори следващ път на зимни олимпийски игри. В Сочи преди 4 години той зае 47-о място на огромната шанца. На последните утринни тренировки той реализира опити от 90, 104 и 98,5 м, като и при тях температурата бе към - 20 градуса. " Наистина е доста студено. А питате ли ме какво ми е горе единствено по гащеризон под който имам единствено фланелка и къси панталони, разяснява Зографски. - Сега за разлика от Сочи, където дебютирах на олимпиада съм по-спокоен ".

Студеното време в ПьонгЧанг стана причина дизайнерите от Ралф Лорен да вкарат стремително акумулатори в формалните екипи на американските спортисти. Нагревателите ще могат да се зареждат от слънцето и ще обезпечават на спортистите топлота най-малко за 5 часа. Затоплящи устройства американците ще имат и в ръкавиците. Като цяло студеното време е главният проблем за всички посетители на игрите в ПьонгЧанг. Температурите рядно се качват над 0 градуса по Целзий, като вятъра дублира надолу тези стойности. Очакванията на метеоролозите са, че по време на първите стартове в ски скока, които са от 20,40 ч локално време състезателите ще усещат при засилката към -29 градуса. По индикатор мраз ПьонгЧанг влезе в топ 4 на зимните олимпийски игри. Начело е Лилехамер със междинна температура от -11 градуса.

За откриването в петък метеоролозите чакат температурата да е към -7 градуса, само че поради вятъра чувството ще е за минус 15. Поради тази причина на гостите на откриването ще бъдат раздавани одеяла и особено направено за случая пончо. Американската делегация за откриването на игрите ще се води от вицепрезидента Майк Пенс, който ще дойде от Япония. За закриването на 25 февруари лидер на американската делегация ще е Иванка Тръмп, щерка на американския президент Доналд Тръмп. Тя сега е нещатен помощник на татко си в Белия дом.

* * * * *

Повече от 900 военни незабавно бяха мобилизирани от държавното управление в Корея с цел да оказват помощ в защитата на зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг. Причината е плъзналия в последните дни норовирус, който повали повече от 1200 души свързани с защитата на игрите. Болните са под карантина. Военните викнати по неотложност да ги заменят ще дават отговор за сигурността на 20 местоположения свързани с игрите. Симптомите на вируса върлуващ в ПьонгЧанг са температура, болки в корема и общо неразположение. Норовирус за първи път имаше през 2017-а година по време на международното състезание по лека атлетика в Лондон. Тогава цели хотели бяха сложени под карантина, а на състезателите не им бе позволено да ги изоставен и даже да вземат участие в шампионата, в случай че лекарите не открият че са здрави на 100%. За да се презастраховат множеството от обвързваните с игрите са с маски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР