Уникален спектакъл беляза края на кампанията в 2018 г. –

...
Уникален спектакъл беляза края на кампанията в 2018 г. –
Коментари Харесай

Олимпийски легенди и младите шампиони: Продължаваме заедно със София – евростолица на спорта

Уникален театър беляза края на акцията в 2018 година – годината, в която София бе европейска столица на спорта. Галата бе проведена от Столична община и фондация " София – европейска столица на спорта ". Завладяващият театър бе равносметка на осъщественото през последните 4 години, само че на него бе оповестено продължаването на плана в интерес на столичани и гостите на града.

В словото си кметът на София Йорданка Фандъкова подсети какъв брой доста хора е увлякла самодейността. „ За тези 4 години бяха проведени над 460 събития, фестивали и спортни празници, в които се включиха като фенове, участници и посетители над 1.2 млн. души. Длъжни сме да продължим, да запазим инерцията, с цел да можем да осигурим на софиянци и на гостите на града повече благоприятни условия за деен и здравословен метод на живот “ – сподели още Фандъкова.

„ Спортът стимулира и построява персони “ – сподели евродепутатът Андрей Ковачев, който бе в основата на кандидатурата и одобряването на София като евростолица на спорта. Председателят на Столичния общински съвет и на УС на фондация „ София – европейска столица на спорта “ Елен Герджиков напомни по какъв начин една концепция се е трансформирала последователно в фантазия и след това в действителност. „ Добрият метод на живот е невъобразим без спорта. Имаме убеденост и предпочитание да продължим самодейността в интерес на софиянци “ – сподели още Герджиков.

Веднага по-късно президентът и създател на организацията на Европейските градове и столици на спорта ACES EUROPA Джан Франческо Лупатели съобщи, че София е била измежду най-активните и сполучливи градове в историята на самодейността. „ Вие бяхте отличници с една извънредно сполучлива акция в интерес на жителите на вашия античен и хубав град. Точно заради тази причина ACES EUROPA взе решение да разгласи София за непрекъснат притежател на купата, което се случва за първи път в историята “ – сподели италианецът.

„ В резултат на сполучливата акция взехме решение да обявим члена на Управителния ръб на ACES EUROPA Анатоли Илиев за координатор на Балканите, а София – за управляващ активността на плана град в целия район “ – обяви Лупатели.

Сред феновете в залата бяха представители на федерации, на неправителствени организации, спортни обединявания и гилдии, посланици, всички сътрудници и подкрепили плана през последните 4 години.

Специално място бе отделено на олимпийските първенци и медалисти, които застанаха зад концепцията и поддържаха града още при кандидатстването през 2014 година

Зрителите се любуваха на осъществяванията на Поли Генова, Мария Илиева, " Денс Академи ", таекуондо мегашоу, гимнастически гении, Фолклорен отбор „ Шевица “ и други На сцената излезе лицето на акцията олимпийската медалистка от Рио в художествената гимнастика Християна Тодорова, а Дойчин Боянов показа част от своя неповторим филм за Витоша като благодари на " София – европейска столица на спорта " за съдейстовието по реализацията му. Водещите на Галата Йоанна Драгнева и Илия Илиев внесоха в допълнение въодушевление и доста страсти по време на спектакъла.

Финалният апотеоз бе специфичното обръщение, отправено от младите български първенци за това, което са постигнали напоследък и за какво самодейността „ София – европейска столица на спорта “ би трябвало да бъде продължена. Спектакълът приключи с неповторимо осъществяване на стихотворението „ Ако ” на Ръдиард Киплинг от легендите на българския спорт.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР