Уникален прецедент разбуни духовете в Дупница последните дни, след като

...
Уникален прецедент разбуни духовете в Дупница последните дни, след като
Коментари Харесай

Закриват детското отделение в Дупница, но строят детска градина

Уникален казус разбуни духовете в Дупница последните дни, откакто в границите на часове се появиха две взаимно противоположни вести . От една страна, стана ясно, че детското поделение към Общинската болница в града стопира да действа. Новината беше обявена от прокуриста на лечебното заведение Мария Иванова, която посочи като претекстове за решението, загубата на отделението и неговата нерентабилност.
Според данни, изнесени от болничното заведение, са предходната година в дупнишното поделение са се родили 165 бебета , което е извънредно малко, с цел да извърши финансовия размер на самото поделение. Това довело до общи финансови загуби и до взетото решение за прекъсване на ражданията. Отделението ще резервира своята категоризация, само че няма да работи с клинични пътеки за раждания.
Екипът на отделението към този момент е известен за решението и е получил предложение за прекачване в други отделения. Един от най-изтъкнатите дупнишки лекари - неонатолога доктор Джаджаров да вземем за пример щял да бъде преназначен в детското поделение, а акушерките, общо 8 на брой, както други трима лекари и четири санитари, ще бъдат разпределени в други отделения на лечебното заведения.
От друга страна, съвсем по същото време, от прес отдела на общината оповестиха, че е направена първа копка на нова детска градина. Учебното заведение за предучилищно обучение ще бъде локализирано в жилищен комплекс " Бистрица " - един от най-населените квартали на града. Очаква се детското заведение да бъде от 4 групи за деца, като потенциалът му е за сред 80 и 100 дребни възпитаници. Тържественото слагане на първата копка беше направено в наличието на кмета на града инж. Методи Чимев и други представители на общинската власт.
Двете вести безусловно взривиха дупнишката общност. Коменатарите в обществените мрежи не закъсняха, като дупничани се оповестиха твърдо срещу затварянето на родилното поделение и се запитаха - в случай че не се раждат бебета - кой ще запълва местата в детската градина.
Общината към момента не е излязла с публично мнение по абсурда, само че за сметка на това необятно отразяват претекстовете си за детската градина, свързани с решение на казуса за местата в образователните заведения и създаване на нови, по-добри условия за децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР