Уникален метод за развитие на емоционалната интелигентност при децата бе

...
Уникален метод за развитие на емоционалната интелигентност при децата бе
Коментари Харесай

Уникален метод за развитие на емоционалната интелигентност при децата бе представен във Варна

Уникален способ за развиване на прочувствената просветеност при децата бе показан във Варна. Всички фамилии се възползваха безусловно гратис на 16 декември от 10 часа на арт фестивала " Сръчко ", който се организира във Фестивалния и конгресен център в морския град.

Те се срещнаха с Полина Коцева - създател на “FUNтазия “ – план, с който на напред във времето е сложена тематиката за развиването на прочувствената просветеност при децата в България. Тя, дружно с екипа си, са основатели на първите приспособени на български език авторски материали за работа по прочувствената просветеност при децата. Така българските родители и педагози имат достъп до голям брой безвъзмездни материали по тематиката – публикации, способи за работа, песни и танци, уроци и на практика пособия.

Освен за образованието, положителния обичай, външния тип и прочие родителите би трябвало да обезпечат умения децата да се оправят с страстите си. Всички, които имаме деца или работим с деца, сме били очевидци на случаи с нападателно държание, авто-агресия, яд, сериозен стрес, подтиснатост, депресивност и други положения при децата, подбудени от страсти. Това са доста нездравословни положения, на които е значимо да се обръща внимание, тъй като постоянно в образователна или домашна среда, се оказват доста проблематични. Такова внимание се обръща и у нас се работи интензивно в това направление, само че не и за предварителна защита, споделя Полина Коцева.

Например, когато детето е яростно на друго дете, то има доста сила и високо равнище на дискомфорт. Заедно с него можем изясним точно това положение авансово – по какъв начин се усеща, каква е повода. След това да разсъждаваме по какъв начин може в такава обстановка да се почувства по-добре преди гневното положение да прерасне във тип експанзия, добавя експертът.

Чрез неповторими способи посетителите на арт фестивала " Сръчко " научиха страстите на децата си. Как да се почувстваме по-добре, пита Полина Коцева, и дава отговор: разпознайте своите страсти, спрете, поемете мирис, вижте се в профил, успокойте се и помислете трезво, покажете най-хубавото от себе си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР