Уникален жилищен комплекс на входа на Тракия ще съчетава зеленина и

...
Уникален жилищен комплекс на входа на Тракия ще съчетава зеленина и
Коментари Харесай

Невиждан подземен паркинг за 700 коли в нов огромен жилищен комплекс в Пловдив!

Уникален жилищен комплекс на входа на " Тракия " ще съчетава зеленина и новаторски фасадни детайли. С грациозен контур 9 бутикови здания се издигат измежду 6000 м2 зелена градина, детска площадка и открит фитнес. Най-новият план на компания " Стройколукс " носи името " Томов плаза " на известния бизнесмен Христо Томов, лауреат на премията постройка на годината с предходен собствен комплекс и който осъществя най-успешните жилищни планове правени от  българин в Маями. 

Това е многофункционален вид комплекс който включва жилищни единици, търговски площи, офиси и паркоместа. Позициониран в една типична градска среда, комплексът е със приблизително висока етажност, сред 10 и 15 етажа, и е с типичния контур за квартал като " Тракия ". Още преди години, когато тази територия е била урбанизирана, в нея е заложен моделът на по огромни и високи жилищни структури -  с необятните булеварди, с огромното озеленяване, парковете, които кметът продължава да развива, уголемява и обновява и през днешния ден. Подобно както и в Америка там, където е планувано да се строят даден вид здания като височина и компактност, всички би трябвало да се преценяват с това. Иначе би било нетипично,  в случай че не се вписва в заобикалящата среда. 

В " Томов плаза " се възнамеряват 555 жилища, развити в 9 обособени здания. Поради огромната повърхност на имота се разрешава  над 70 000м2 РЗП, само че предприемачът не се е възползвал от това е самичък я редуцирал с 30%. Всичко към постройките се благоустроява в голяма градина от близо 6 дка – един зелен вътрешен двор с шадравани, детска площадка, фитнес навън, мини футболно игрище. Към тях ще има спокоен ъгъл с пейки за срещи и диалози на по-възрастните жители. 

Невиждан под земята паркинг от 20 000 кв. м.с близо 700 паркоместа! " По норма сме задължени да осигурим по едно паркомясто на апартамент и съм удовлетворен, че управата на града към този момент прецизно съблюдава това условие. Да, фактически превишаваме нормата, само че колите в града се усилват с всеки минал ден. След време съвсем всяко семейство ще разполага с най-малко 2 коли и би трябвало да се обезпечат задоволително паркоместа ", твърди предприемачът. 

След конкурс архитектурата на " Томов плаза " е поверена на арх. Едвард Христов един от най-опитните архитекти в града.. Над година  му е лишило да нарежда постройките по най-перфектният метод по отношение на мястото, ревюто, посоките. Умелото начупване на фасадата, предотвратява чувството за " стена ", каквато заплаха съществува при такива огромни планове. Част от фасадите са облечени с HPL в дървесен цвят. Друга част е с еталбонд и трета със силикатни мазилки. Детайлите по фасадите също са много впечатляващи с ефирна структура от железни плетки. Светлината ще минава през тази мрежа и ще основава несравним резултат на постройката изключително вечер.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР