Униформените не са оказали първа помощ на пострадалите при удара,

...
Униформените не са оказали първа помощ на пострадалите при удара,
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма чадър, има и друг свидетел на дадения подкуп на полицаите

Униформените не са оказали първа помощ на потърпевшите при удара, а са си тръгнали на заден ход
Полицейската кола с е, който аргументи на „ Околовръстното шосе ” в София. Това е било установено на 3 камери. Между обсега на двете, GPS-ът на патрулния автомобил демонстрира прекъсване за към 3 минути. То обаче е на място, на което няма покритие от видеонаблюдение. По, преди да се качи зад кормилото, той дава на служителите на реда 200 лв., с цел да го съпроводят.

Това сподели на брифинг административният началник на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова.

„ на служителите на реда не е била същата като на Поршето, движели са се 100 км в час ”, разясни прокурор Иво Илиев.

„ Полицаите стигат до мястото на мястото, те са очевидци. Вместо да останат и да алармират, те потеглят на заден ход  към локалното и се отдръпват от местопроизшествието. 1 км обратно назад. Свидетел, който се движи в насрещното, стопира, с цел да помогне, а не служителите на реда. Той звънни на 112, а от там алармират най-близкия патрул, който се оказва този, който се е отдръпнал. Тогава патрулката се връща да оказва помощ ”, добави той. 

Илиана Кирилова от своя страна отговори на рецензиите на служебния вътрешен министър, който упрекна прокуратурата в отвод да задържи чиновници на реда, свързани с злополуката.

„ Лично аз се обадих на началника на „ Вътрешна сигурност ” и му споделих, че имаме предпочитание да работим с тях за откриване на истината. Нашият прокурор приготви разпореждане, с което разпореди избрани дейности по повод този патрул - на 28 септември. Той отиде персонално в дирекцията, с цел да прегледат камерите, които са конфискувани. На тях се вижда единствено движещата се кола, след него се вижда автомобил на който има надпис „ Полиция ". Колата е била със затъмнени стъкла. Лицата вътре не се виждат ”, разясни административният началник на СГП Илиана Кирилова.

Тя даде да се разбере, че двамата очевидци - в тази ситуация служителите на реда -  няма по какъв начин да бъдат арестувани за 72 часа единствено на база видяното от записите, без докладна на Министерство на вътрешните работи и без GPS.  Наблюдаващ прокурор е прегледал записите от камерите дружно с сътрудниците си от Министерство на вътрешните работи. На тях се вижда придвижването на полицейската кола, само че не се разпознават хората, които са в нея. „ Ако някой е имал предпочитание, без значение, че има докладна от наблюдаващия прокурор, да си създадат обособена кореспонденция и да ги задържат за 24 часа ”, сподели тя. 

„ Няма никакъв чадър. Факт е, че вътрешна сигурност задачата ѝ е попречване на закононарушение, а това е втори случай на полицейски чадър ”, добави Кирилова. 

„ Крайно е неприятно, ставаме жалки несъмнено в очите на хората и медиите с тези прехвърляния на отговорност сред институциите. Защо да ги крием ние служителите на реда? ”, попита Кирилова.

Ще се реши дали да бъдат повдигнати обвинявания по досъдебното произвеждане за закононарушение по работа по отношение на дейности на служители на реда във връзка с Димитър Любенов.

От прокуратурата прибавиха, че има и други очевидци, които още вечерта са получили информация, че Любенов се е свързал с полицията, карал е автомобила си и зад него ръководи полицейска кола.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР