UniCredit обмисля да съкрати хиляди служители и да ограничи оперативните

...
UniCredit обмисля да съкрати хиляди служители и да ограничи оперативните
Коментари Харесай

UniCredit съкращава хиляди служители в Европа

UniCredit обмисля да редуцира хиляди чиновници и да ограничи оперативните си разноски. Това е част от нов стратегически проект на интернационалната банка с корени в Италия, който следва да бъде показан през декември. Информацията е предоставена на Bloomberg от източници, осведомени с тематиката, оповестява economic.bg.
Финансовата институция обмисля да редуцира към 10 хиляди души, макар че окончателният брой към момента се разисква и може да е доста по-нисък, споделили са източниците на американската телевизия, които са поискали анонимност поради частния темперамент на обсъжданата тематика. По думите им уволнения ще има както в Италия, където банката има най-вече чиновници, по този начин и в други страни. Също по този начин UniCredit може да намали някои други свои оперативни разноски с до 10%.
Главният изпълнителен шеф на банката Жан-Пиер Мустие приготвя своя идващ пакет от цели, откакто при предходния тригодишен проект съумя да реализира задачата за понижаване на разноските и за възстановяване качеството на активите. Мустие, който прекара първата половина от мандата си в изчистване на неприятните заеми, редуциране на личния състав и подсилване салдото на банката, към този момент съобщи, че чака да се форсира западът на несъществените интервенции на банката, да се поправят притежаваните от нея италиански държавни скъпи дългови принадлежности и да усъвършенства финансовия си буфер. Така UniCredit се причислява към други огромни европейски банки, които намаляват разноските си и чиновниците си, с цел да се приспособяват към ниските лихвени проценти, които вършат по-трудно за кредиторите да покачват приходите си.
По-рано този месец Deutsche Bank разгласи, че възнамерява да редуцира 18 хиляди души, до момента в който Societe Generale през април разгласи проекти да редуцира 1600 души в международен проект и да излезе от предприятията, които гълтам доста капитал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР