Унгарците се изправиха пред избирателните урни в неделя, за да

...
Унгарците се изправиха пред избирателните урни в неделя, за да
Коментари Харесай

Местни избори в Унгария

Унгарците се изправиха пред изборните урни в неделя, с цел да гласоподават в локалните избори – избор, който се преглежда като необичаен късмет за опозицията да вземе властта от националиста министър председател Виктор Орбан, оповестява France 24. Добро показване на изборите на 13 октомври, изключително в столицата Будапеща, ще даде подтик на опозицията за парламентарния избор през 2022 година
Опозиционните партии от целия политически набор сплотиха сили евентуално отказвайки на дясната ръководеща партия „ Фидес “ цялостна победа за пръв път от близо десетилетие. Откакто Орбан пристигна на власт през 2010 година той промени изборните правила като направи извънредно мъчно за опозиционните партии да се състезават независимо против „ Фидес “.
Основното „ полесражение “ е столицата Будапеща, където 44-годишният претендент на опозицията Гергели Карасони се изправя против 71-годишния претендент на ръководещите Ищван Тарлош, който е и сегашен кмет на града от 2010година.
Карасони съпостави конкуренцията в Будапеща с тази за кметските избори в Истанбул през март, в която претендентът на турския президент Реджеп Ердоган беше надвит от опозиционния кандидат – и то два пъти, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР