Унгарското правителство възнамерява да внесе законопроект за премахване на настоящото

...
Унгарското правителство възнамерява да внесе законопроект за премахване на настоящото
Коментари Харесай

Извънредното управление в Унгария може да приключи през юни

Унгарското държавно управление има намерение да внесе законопроект за унищожаване на актуалното ръководство с укази на 26 май, сподели шефът на кабинета на унгарския министър председател Виктор Орбан, заяви „ Политико “.
Според закона, утвърден в края на март като отговор на рецесията с ковид , държавното управление на Унгария може да ръководи с укази без ограничаване във времето. Хората, които оповестяват това, което се преглежда като погрешни или изкривени обстоятелства - и които биха могли да пречат на отбраната на обществеността или биха могли да сигнализират или пропагандират огромен брой хора - са изправени пред няколко години в пандиза, съобщи организация Фокус.
" Нашето желание е на 26 май да внесем в Народното събрание проектозакона за преустановяване на изключителното ръководство ", съобщи министър Гергели Гуляш пред унгарската телевизия HírTV, като означи, че законопроектът ще бъде утвърден през юни.
Но Гуляш добави, че в случай че броят на случаите с ковид " стартира да се усилва коренно ", сегашният метод на ръководство може да продължи и по-късно.
Спешните ограничения на Унгария провокираха рецензии от страна на опозицията в страната, интернационалните наблюдаващи и членовете на Европейския парламент.
По-рано Орбан съобщи, че унгарското държавно управление може да се откаже от способността си да ръководи с укази в края на май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР