Унгарското правителство ще вдигне постепенно карантинните ограничения заради COVID-19 в

...
Унгарското правителство ще вдигне постепенно карантинните ограничения заради COVID-19 в
Коментари Харесай

Орбан обяви, че епидемията в Будапеща е спряна

Унгарското държавно управление ще вдигне последователно карантинните ограничавания поради COVID-19 в Будапеща от понеделник, 18 май - две седмици, откакто приключи изолацията в останалата част на страната, заяви министър председателят Виктор Орбан на страницата си във " Facebook ", съобщи " Ройтерс ".

" Вече е ясно, че успяхме да спрем епидемията и в Будапеща. Затова можем да преминем към втората фаза на отбрана и в Будапеща, внимателно... и по този метод подвигаме карантината ", съобщи Орбан във видео. От 4 май държавното управление анулира някои ограничавания отвън Будапеща и в покрайнините ѝ, разрешавайки отварянето на магазини и заведенията за хранене с тераси.

Сега е време последователно да се отвори и самата столица, защото броят на инфектираните доста е намалял, уточни шефът на администрацията на Орбан. Правителството се е съветвало първо с медицински специалисти, увериха управляващите.

От понеделник заведенията за хранене и кафенетата ще могат да отворят терасите си. На всички магазини също ще бъде позволено още веднъж да проработят, само че ще бъде непокътнат специфичният тричасов период за извършване на покупки в питателните магазини и аптеките за хората над 65 години. Носенето на маска ще бъде наложително в магазините и публичния превоз, както и спазването на обществена отдалеченост.

Обществените паркове, градската зоологическа градина, плувните басейни и публични бани също ще могат да се върнат към нормалния си темп на работа. Сватби с над 200 посетители в Будапеща обаче ще бъдат позволение от средата на юни. Въпреки забележителното охлабване на рестриктивните мерки учебните заведения ще останат затворени най-малко до края на май в цяла Унгария.

Централноевропейската страната с 10-милионно население наложи ограничаващите ограничения през март, Някои основни браншове от унгарската стопанска система, в това число туризмът, на процедура бяха парализирани, а автомобилостроителите стопираха производството през март и април. Към днешния ден Унгария е съобщила за 448 смъртни случая, породени от ковид при общо 3473 инфектирани. В Будапеща са 1655 от случаите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР