Унгарското правителство ще реши утре дали да удължи мораториума върху

...
Унгарското правителство ще реши утре дали да удължи мораториума върху
Коментари Харесай

Унгария решава дали да удължи кредитния мораториум

Унгарското държавно управление ще реши на следващия ден дали да удължи мораториума върху кредитните заплащания за фирмите и семействата, който изтича в края на тази година, заяви през днешния ден пред държавното радио министър председателят Виктор Орбан, представен от Ройтерс. 

По думите на Орбан държавното управление " ще реши дали мораториумът да бъде продължен и кои елементи и от него ". Има няколко разновидността, сподели министър председателят.

Мораториумът върху вноските по земи за всички компании и частни кредитополучатели, въведен през март, бе една от основните държавни ограничения за намаляване на икономическите последствия от коронавирусната пандемия.

Във вторник централната банка на Унгария прикани за целеустремено удължение на мораториума. Банката уточни, че към една трета от 60-те хиляди маджарски компании, възползвали се от мярката, могат да имат проблеми, в случай че тя бъде отстранена, а 10% от кредитополучателите на дребно или към 160 000 души могат да имат усложнения с вноските от януари следващата година без спомагателна помощ.

Правителството води диалози с локалните банки за допустимо продължение на действието на мораториум, откакто данни за второто тримесечие демонстрираха, че стопанската система на страната се е свила с годишен ритъм от 13,6%- най-силен спад в Централна Европа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР